Reguliersdwarsstraat Steunt Rainbow Community

Dat de coronacrisis grote impact heeft op het maatschappelijk leven is geen geheim. Tal van sectoren zijn zwaar getroffen. Ook de horeca en de cultuursector ontkwamen niet aan de gevolgen. Gaykrant spreekt met Eward Koning (voorzitter van de Bedrijveninvesteringszone (Biz) Secret Village) over het nieuwste evenement dat hij in samenwerking met de ondernemers van de hoofdstedelijke Reguliersdwarsstraat organiseert. “We moeten onze cultuursector én de horeca helpen.”

UPDATE: Wegens de slechte weersverwachting en de strengere coronamaatregelen wordt dit evenement verplaatst naar het voorjaar van 2021!

Tekst: Paul Hofman

Terwijl veel gebouwen in Nederland eerder deze week rood kleurden om aandacht te vragen voor de nijpende omstandigheden van het culturele erfgoed van ons land op dit moment, is een podium nodig om talenten opnieuw aan het werk te krijgen.

“Reguliersdwarsstraat verandert in Rainbow Runway”

Runway

Daarom verandert de Reguliersdwarsstraat op 27 september en 4 oktober in een ‘regenboog runway’ om aandacht te vragen voor LHBT+ performers en hun werk. Nu de afgeslankte Pride Amsterdam achter de rug is, voelen veel van die performers de behoefte zichzelf te uiten en hun opborrelende creativiteit een plek te kunnen geven. “Ook horeca ondernemers maken momenteel lastige tijden door en ook zij verdienen een steuntje in de rug.” zegt Koning.

Project Rainbow Runway, dat is georganiseerd in samenwerking met BIZ Secret Village, The Drag Agency, Lightomatik, DJ-World en By Nice Productions, zal op Covid 19-veilige wijze (drag-)talent de kans krijgen om deel te nemen aan een runway talent show met een sterren jury en voltallig zittend publiek langs de kant.

Het is tijd om manieren te vinden die de cultuursector ondersteunen op een praktische manier. Samen kunnen we concepten opzetten die de mooiste en tevens meest waardevolle sector van Nederland duurzaam onderhouden. Het is tijd om in actie te komen”. Bevlogen: We moeten koste wat kost onze cultuursector helpen.”

“Wie wordt Queen of Secret Village?

Aanmelding

Hoe gaat het in zijn werk? “Via een online aanmelding kunnen drag talenten zich aanmelden om deel uit te maken van een talent show in de open lucht. Niet alleen vanaf de kant, maar ook binnen in de zaken in de straat via een livestream zal kunnen ze worden gevolgd. Tijdens de halve finale op 27 september en een finale een week later (4 oktober) strijden twaalf en vervolgens zes talenten om de felbegeerde titel van Queen of Secret Village en talloze aanvullende prijzen. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Wil je niet actief meedoen maar het spektakel vanaf het terras bekijken, dat is natuurlijk ook mogelijk, verzekert Koning. “Kaarten bestellen kan via www.therainbowrunway.com

Steun in de rug

“De opbrengst van de kaartverkoop zal voor een groot deel worden gebruikt om de hele productie mogelijk te maken en de betrokken entertainers te ondersteunen. Door de Covid 19-maatregelen zullen er maar een beperkt aantal (zit-) plaatsen zijn. “Haast is dus geboden.”

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.