Robin van Rijn | ProfieLHBT+

Mijn naam is Robin van Rijn. Ik ben 26 jaar en geboren en opgegroeid in Cothen, klein dorpje in gemeente Wijk bij Duurstede. Ik ben afgestudeerd aan het CIOS in Arnhem en ben nu een begeleider op een BSO daarnaast doe ik nog af en toe vrijwilligerswerk bij mijn gemeente.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik ben sociaal en breng graag mensen samen, Eerlijk omdat ik ook eerlijkheid verwacht van anderen en Kalm want ik laat me niet zo snel van de wijs brengen.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Mijn ouders maar vooral mijn moeder dan want zij is zo’n power vrouw en ik bewonder haar zo veel. Adore Delano ook al ken ik the queen niet persoonlijk toch is ze een voorbeeld voor mij, van haar stijl tot aan haar attitude alles help mij om meer naar mijzelf te komen.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben transgender van man naar vrouw en ik val op vrouwen.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Laten we zeggen dat ik het steeds belangrijker vind worden ook omdat ik nog niet zo lang uit de kast ben. Ik maak steeds meer stappen op mijn tempo en dat maakt mij gelukkig.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Zelfvertrouwen is het meest aantrekkelijke en sexy een ander persoon. Je goed voelen met wie je bent en wat je doet.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero / niet-cisgender zijn?

Dat ik eindelijk mijzelf kon zijn en dat ik niet de hele tijd rondloop met het gevoel dat ik iedereen en mezelf voor de gek hou.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Dat sommige vriendschappen die ik heb nu niet meer hetzelfde zijn als dat ze eerder waren.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

LHBT+’ers moeten vooral doorgaan met zichzelf zijn en ik denk dat meer hetero en cisgender mensen op moeten komen voor de LHBT+ community want we kunnen dit niet alleen.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als iemand die altijd positief door het leven gaat met opgeheven hoofd.

10) Wat is je motto?

There is nothing wrong with letting people who love you help you.


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.