Benny Hölzken | ProfieLHBT+

Benny Hölzken (36) werd geboren in Den Bosch, maar verhuisde naar Amsterdam waar hij nu met zijn man samenwoont. Hij studeerde aan de hogeschool voor de kunsten richting zang en muziektheater en was de afgelopen 15 jaar werkzaam als zanger in verschillende theater en entertainment shows. Al bijna 2 jaar is hij zelfstandig trouwambtenaar en trouwt hij met liefde en plezier de leukste stellen. Als Babs Benny hoopt hij een nieuwe generatie aan te slaan waar hij in de toekomst zo veel mogelijk diverse stellen in het echt mag verbinden!

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Dat is altijd gek om over jezelf te zeggen en zeker als je met je positieve eigenschappen wilt antwoorden. Ikzelf vind, en mensen om mij heen bevestigen dat gelukkig, mijn vrolijkheid, enthousiasme en openheid. Ik ben niet vaak chagrijnig en ik ben een positieve denker!

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Zo cliché om je moeder te zeggen natuurlijk, maar ik doe het toch. Mijn moeder is 12 jaar geleden de strijd verloren aan kanker en heb nog nooit zo erg iemand zien vechten. Ik hoop dat ik ooit net zo sterk word als zij. Zij is mijn allergrootste voorbeeld!

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik heb het toch even opgezocht, omdat ik soms de seksualiteiten niet meer bijhoud. Daar rolt uit dat ik een cis-gender man ben die op mannen valt! Nou, daar ga ik mee akkoord.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Sinds ik op mijn 17e uit de kast ben gekomen heb ik nooit een probleem gemaakt van mijn seksualiteit. Ik heb het nog nooit voor iemand verzwegen, maar ook nooit als ik ergens binnenkwam gelijk geroepen “hallo, ik ben homo!!’’. Ik denk dat ik er onbewust altijd vanuit ga dat mensen het toch wel weten en ik mezelf niet anders voor wil doen.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Ik denk dat je wel binnen een aantal seconde weet of je iemand lichamelijk aantrekkelijk vindt of niet. Als je iemand ziet scan je die ander onbewust heel snel, denk ik. Bij mij gaat dat gepaard met oogopslag, mimiek en een bepaalde uitstraling.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero / niet-cisgender zijn?

Ik denk dat ik elk jaar heel veel Gay Pride geluksmomentjes beleef. Zeker als je op een boot meevaart krijg je zoveel liefde vanaf de zijkant waardoor je je helemaal opgeladen en geaccepteerd voelt en dat zorgt ervoor dat je eventjes zweeft!

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Gelukkig ervaar ik persoonlijk nooit negatieve dingen. Maar kan me nog herinneren dat ik 12 jaar geleden door een jongen negatief benaderd werd tijdens het stappen. Hij werd agressief, omdat hij opmerkte dat ik homo was en mijn beste vriend was ook nog eens half in drag. Hij was op zo’n negatieve manier gefocust op dat wij gay waren dat ik denk dat hij nu zelf ook met een jongen samen is 😉

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Ik merk dat er, buiten Pride om, toch nog wat terughoudendheid heerst bij mensen om openbaar hun homoseksualiteit te uiten of bijvoorbeeld hand in hand te lopen of elkaar een kus te geven op straat (en dat zelfs in Amsterdam). Ik zou willen dat dit meer geaccepteerd is in het straatbeeld, maar dat is waarschijnlijk alleen mogelijk door het meer in het straatbeeld te laten zien, en dat hebben we dus zelf in de hand. Een klein beetje meer lak hebben aan de mening van anderen dus. Maar ik kan dit ook relativeren, want het meest verdrietig word ik van landen waar nog steeds de doodstraf staat op homoseksualiteit of mensen geterroriseerd worden door hun geaardheid en daardoor moeten vluchten. Ik zou willen dat dat per direct stopt en nooit meer aan de orde is. Het heeft nog een lange weg te gaan ben ik bang, maar het zou een hoop leed en verdriet besparen.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als BABS hoop ik natuurlijk veel liefde achter te laten. Maar ik hoop ook dat mensen mij herinneren aan dat ik wat toegevoegd heb aan iemands leven. Dat ik een positieve en fijne invloed had en dat mensen het leuk vonden om in mijn omgeving te zijn. Dat ik mensen veel plezier gaf, maar ook het idee gaf dat ze kwetsbaar, eerlijk en verdrietig bij mij konden zijn.

10) Wat is je motto?

Mijn motto én boodschap is: Accepteer elkaar zoals je bent, want juist door het feit dat mensen van elkaar verschillen wordt de wereld een stuk mooier.


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar gaykrantredactie@gmail.com

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.