Proud to be part of the Floral World

Een videocampagne over de rol van een bloem in de creatieve meningsuiting van vier getalenteerde gay designer duo’s. Bloemen oordelen niet, bloemen staan voor een bepaalde boodschap, ongeacht het profiel van de designer. Maar is het wel voor iedereen mogelijk om zichzelf te kunnen zijn in de bloemenindustrie? Thursd. geeft acht gerenommeerde designers het woord.

Een moment voor bloemistenduo’s Putnam & Putnam (USA), The Wunderkammer (NL), Ampersand (USA) en Kwiaty & Miut (PL) waarin zij vertellen hoe zij zich manifesteren door middel van bloemen. Thursd. sprak met deze designers in hun meest originele habitat; omringd door bloemen. In een video interview zoomen we in op hoe zij het ervaren om zichzelf te zijn als bloemen professional.

“Waarom brengt Thursd. dit onderwerp, anno 2020, ter discussie? Ons online bloemenplatform belicht alle aspecten van de bloemenwereld. Een industrie waarin creativiteit duidelijk wordt erkend en toegejuicht. Mensen worden geraakt door de dingen die je als ontwerper doet; door unieke bloemencreaties.

Emerson & Benjamin, Ampersand © Thursd.

Terwijl we onze lezers de meest uiteenlopende bloemen onderwerpen ter wereld laten zien, merken we dat in sommige delen van de wereld het intrinsiek uiten van jezelf niet zo vanzelfsprekend is. Wat als door middel van je bloemendesigns de enige manier is om uit te drukken wie je echt bent? Dat betekent dat je de nadruk legt op het creatieve deel van je persoonlijkheid, maar het delicate onderwerp van je seksuele voorkeuren vermijdt.”

“Conservative situation? No problem, I would probably ramp it up” (Ampersand)

The power of the flower

Bloemen maken hierin de verbinding, of dit nu is tussen een gepassioneerde teler en een toegewijde ontwerper of tussen gever en ontvanger. Maar maakt dit niet dat wie je bent in zekere zin ondergeschikt is aan de bloem zelf? Of is het zo dat de bloemen je helpen uit te drukken wie je bent (of wilt zijn)? Uiteenlopende gedachten over dit onderwerp worden besproken in de video, geleid door de acht heren en hun persoonlijke ervaringen.

Kwiaty & Miut © Materialy Prasowe

“We manifest through our flowers” (Kwiaty & Miut)

Geen compromissen?

Poolse ontwerpers Kwiaty & Miut spreken voor het eerst openlijk over hun kracht als bloemisten duo en tegelijkertijd als stel. Hun enthousiasme rondom hun motto om geen compromissen te sluiten in het leven straalt van hun gezichten. Dit uit zich ook in het realiseren van hun eigen bloemenwinkel in Polen. Tegelijkertijd betreuren deze ontwerpers met een zelfverzekerde dosis humor het dwangmatig op de eerste plek bloemist zijn en in de tweede plaats pas geliefden. Dit wordt hen beperkt, enkel en alleen vanwege de conservatieve opvattingen over LHBT+ rechten in hun land.

Creatieve omgeving = open minds

Conservatieve situaties zijn bloemisten niet vreemd in de huidige moderne tijd. Hierin gaat het niet alleen om het accepteren van verschil in stijl en visie, maar ook om de vrijheid van uiting in mening en persoonlijke voorkeuren. Iets dat blijkt hand in hand te gaan in deze video.

Putnam en Putnam (VS) delen één van hun meest memorabele situaties. Hoe je uiteindelijk met deze delicate situaties omgaat, is waar het om draait. Waarom zijn mensen in een creatieve omgeving meer ruimdenkend? Hoe beïnvloedt iemands’ stijl de aandacht van klanten? En hoe gaan andere professionals in de industrie hiermee om?

“We’re unapologetically our individual selves” (Putnam & Putnam)

Michael en Darroch Putnam van Putnam & Putnam in hun winkel in Moxy NYC Chelsea

Liefde voor bloemen verbindt

In sommige delen van de wereld in de bloemenindustrie is het niet vanzelfsprekend om jezelf te kunnen zijn. Iemands persoonlijke kracht komt tot uiting door de vrijheid van creaties met bloemen. Niemand zal het ter sprake brengen. De bloem doet al dat werk voor hen. Deze bloemen vertegenwoordigen de boodschap van de persoon achter het creatieve concept.

Deze vier gerenommeerde designer duo’s worden geïnspireerd door de liefde voor bloemen en door de liefde voor elkaar. Mensen willen geraakt worden door wat ze doen en zijn niet geïnteresseerd in met wie ze het bed delen. Zoals The Wunderkammer mooi verwoord: “We houden van bloemen, we houden van ons leven, het is niet nodig om het nog meer uit te dragen”.

Een open-minded platform

Thursd. is een online meetup, een platform om te inspireren. Wij vinden dat de bloemenwereld namelijk transparanter – en op sommige vlakken een tikkeltje moderner – mag. We gaan graag het gesprek aan en maken verschillende inspirerende thema’s voor de bloemenindustrie toegankelijker.

We bieden niet alleen transparantie aan in de hele bloemenketen. Dit manifest in bloemen is een initiatief van Thursd. om bewustzijn te creëren over het creatieve beroep van een bloemist en wat dit betekent in onze diverse hedendaagse wereld.

“Proud to be part of the floral world” benadrukt de kracht van bloemen en de creatieve vertaalslag van haar designers.

“Don’t judge. We are all here for the same thing; the flower” (The Wunderkammer)

 

Florian Seyd (links) en Ueli Signer. © The Wunderkammer

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.