Aldert Frik | ProfieLHBT+

Ik ben Albert Frik en woon en werk sinds enkele jaren op Sint Maarten, het Caribische eiland met witte stranden en de azuurblauwe zee. Het eiland bestaat uit het Nederlandse deel en het Franse deel. Twee landen op een klein tropisch eiland. Franse restaurants, loungebars, discotheken, maar vooral de mooiste stranden van de Caribbean. Ik ben geboren in Friesland, heb gestudeerd in Deventer en Groningen en ging daarna als apotheker aan het werk. Mijn vroegere Caribische stage-ervaring zorgde ervoor dat ik ben geëmigreerd. Sint Maarten is een heerlijk eiland om te werken. Elke ben ik weer super gemotiveerd om zowel de lokale als de toeristen te helpen in de apotheek.

Sinds enkele maanden heb ik met een paar vrienden de website www.gaysintmaarten.com gelanceerd. Met informatie over het eiland Sint Maarten / Saint Martin. Er komen nu al veel LHBT-ers naar het eiland op vakantie. En we hopen dat er nog veel meer komen. Welkom op Sint Maarten.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Geduldig, betrouwbaar, rustig, alert en vriendelijk.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Door mijn hele leven heb ik verschillende mensen ontmoet van over de hele wereld. Ik heb voor iedereen respect zolang ze mij ook respecteren. Een paar mensen zijn zeker belangrijk voor mij. Zoals de zoon van de dominee. Tijdens mijn tienerjaren ging ik naar de kerk. Hij heeft me toen heeft met mijn coming-out. Hij is nu ook dominee. Ik heb ook een paar goede vrienden die zijn opgegroeid in een andere cultuur maar ook met weinig geld en mogelijkheden. Maar met hun doorzettingsvermogen en genoegen te nemen met weinig hebben ze veel kunnen bereiken.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben een man en ik voel me aangetrokken tot mannen. Al sinds mijn pubertijd. Daarvoor was ik er niet mee bezig.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Het verschilt per persoon. ik voel me thuis en veilig op Sint Maarten, maar uiteindelijk vind ik het niet nodig om het iedereen te vertellen.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

De mannelijkheid.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Tijdens de Gay Games in Amsterdam jaren geleden waren er meer LHBT-ers in de stad dan hetero’s. De sfeer was zo super. Zo vertrouwd.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Ik heb niet direct negatieve ervaringen. Zeker niet op Sint Maarten.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Dat is een proces dat langzaam gaat. Je kunt niet een gedrag opleggen denk ik.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als een persoon die zijn dromen probeerde uit te laten komen.

10) Wat is je motto?

Met vriendelijkheid en geduld en doorzetting kan je veel bereiken!


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT+-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.