Prince JayJay: “een overdreven cartoon versie van mezelf”

Sinds ik met Club-Kidding en DJ’en begonnen ben, heb ik een reis van zelfontdekking gemaakt. Ik ben zo gegroeid en heb nu een verhaal te vertellen. Door mijn kunst laat ik iedereen zien dat het oké is om te laten zien wie je bent, om vreemd te zijn, volg geen trend. Het is prima als niet iedereen je leuk vindt, richt je op degenen die dat wel doen en belangrijker nog, geniet van wat je doet.

Mijn vader zei altijd: “Zoon, meningen zijn als anussen, iedereen heeft er een”. En pas toen ik veel ouder was, besefte ik wat hij bedoelde. Doe wat je wilt, want wat je ook doet in het leven, iemand zal er problemen mee hebben, of veroordelen het of whatever. Als je je hele hart ergens in steekt, dan weet je dat je op dat moment je best hebt gedaan.”

“Het ontlokte veel hatelijke reacties, intimidatie, misbruik, meestal verbaal maar eens was het zelfs ook fysiek.”

“Vier jaar geleden ben ik begonnen mij te verkleden tot het karakter wat ik nu ben en leefde mij onbeschaamd creatief uit daarop. Het ontlokte veel hatelijke reacties, intimidatie, misbruik, meestal verbaal maar eens was het zelfs ook fysiek. Men begreep het niet, over het algemeen zijn mensen bang voor wat ze niet kennen. Maar ik maakte nog steeds gebruik van het openbaar vervoer, het was eng maar ik leefde tenminste voluit! Ik wilde eigenlijk vaak een taxi nemen of me misschien toch maar gewoon kleden, maar zo ben ik gewoon niet. En helaas taxi’s zijn duur. Tegenwoordig is het leven voor queer mensen een stuk makkelijker, maar de gemeenschap lijkt nu boos op elkaar te zijn, elkaar snel af te breken, Ik heb het geluk dat ik dat niet heb ervaren, misschien is het mijn positieve energie of trek ik mij helemaal niets aan van mensen die mij geen goed gevoel geven haha.”

“Het personage van Prince JayJay is een overdreven cartoon versie van mezelf.”

“Het personage van Prince JayJay is een overdreven cartoon versie van mezelf, ik ben meestal erg verlegen, maar ik heb altijd van het podium en de extravagante kostuums gehouden. Prince JayJay begon in de clubscene, had gewoon plezier, ontmoette andere coole mensen, maar voerde niet echt diepgaande gesprekken. Ik kon mij toen niet voorstellen dat ik zou uitgroeien tot iemand met een carrière zoals ik die nu heb. Ik groei elke dag en ik heb een aantal geweldige dingen die eraan komen, het is spannend. Toen ik 21 was, had Miley Cyrus net het album Bangerz uitgebracht, ze was toen ook even oud als ik en zij veranderde, groeide en verkende. Die tijd en muziek raakten me echt en ik voelde me verbonden met haar en met haar muziek, het weerspiegelde precies hoe ik me voelde. En als ik eerlijk ben, heeft het zeker mijn leven beïnvloed, mijn houding en kijk veranderde en ik voelde me vrijer en geïnspireerd om niets te geven om iedereen die me probeerde tegen te houden of me vertelde dat ik “too much” was! Het voelt zo gek om te zeggen, maar het was gewoon het juiste tijd op het juiste moment denk ik.”

“Since I began Club-Kidding and DJ-ing, I’ve gone through a journey of self-discovery, I’ve grown so much and in doing so now have a story to tell, and through my art I am showing everyone it’s ok to just express yourself, to be odd, and don’t follow a trend. It’s ok if not everyone likes you, pay attention to those who do and most importantly, enjoy what you do.

My dad always said, ‘Son, opinions are like assholes, everyone’s got one.’ And it wasn’t till I was a lot older I realized what he was saying. Do what you want because no matter what you do in life someone will have a problem with it, or think you did it wrong or whatever. If you put your heart fully into something, then you know you did the best you could do, at that moment.”

“I’d get a lot of hate, harassment, abuse, verbally mostly but once was physically.”

“Four years ago, when I started dressing up and being unapologetically creative I’d get a lot of hate, harassment, abuse, verbally mostly but once was physically. People didn’t understand back then and generally people fear what they don’t know. But I still take public transport, I still live the best life, it was scary, and there have been many times I wanted to just get a cab or maybe just dress down, but that’s not me (cabs are expensive.) These days life for queer people is a lot easier, but the community now seems to be angry at each other, quick to tear other down, I’ve been quite fortunate to not experience this first hand, maybe it’s my positive energy or lack of fucks to give to those who don’t make me feel good, haha.”

“The character of Prince JayJay is a more cartoon exaggerated version of myself”

“The character of Prince JayJay is a more cartoon exaggerated version of myself, I’m very shy usually, but always have loved the stage and loud costumes. Prince JayJay started in the club scene, just having fun, meeting other cool people, not really taking anything seriously, and has not progressed into a career that I can’t now imagine myself not doing. I’m growing every day and I have some great things coming, it’s exciting. When I was 21-years old, Miley Cyrus had just released the album Bangerz, and she was also the same age as me and was changing, growing & exploring. That time and music really hit me and I felt connected to her and her music, It was reflecting exactly how I felt. And if I’m honest it definitely impacted my life, my attitude and outlook changed. I felt more free and inspired and to give zero fucks to anyone who tried to hold me back or tell me I was ‘too much’! It feels so silly to say but it was just the right time and the right moment I guess.

– Prince JayJay

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.