Wendy Moore | ProfieLHBT+

Mijn naam is Wendy Moore (21), geboren in Haarlem maar een echte Zandvoorter. Tijdens mijn sportcarrière in de paardensport kocht ik ooit voor de gein een akoestische gitaar. Laten we zeggen dat muziek bij mij erg in de smaak viel. Nu vijf jaar en een complete carrière change later ben ik een pop singer-songwriter met grote dromen. Het publiek bereiken met mijn verhalen en songs! Momenteel werk ik aan mijn eerste EP, compleet zelf geschreven met een ruwe gitaar dominante sound die eind dit jaar uit komt. Ook ben ik dit jaar ambassadeur geworden voor PRIDE at the beach 2020 en 2021 met als doel LHBT meer zichtbaar te maken in de muziekwereld.” 

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik ben creatief, ambitieus en een dromer. Als ik ergens voor wil gaan ga ik daar 100% voor. Met projecten wil ik graag zelf zoveel mogelijk input hebben en ik weet wat ik wil. Misschien ben ik daardoor ook wel een beetje eigenwijs maar op een goede manier (hoop ik haha). Ook doe ik er alles aan om andere gelukkig te maken en ze op te peppen. Daar word ik zelf ook blij van. Ik ben er altijd voor mensen als ze een luisterend oor nodig hebben.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Avril Lavigne is waar het begon voor mij. Een powervrouw met een gitaar, dat wilde ik ook worden! Ik heb altijd heel erg tegen haar op gekeken. Hoe ze daar zo stoer op dat podium stond en zo veel genres rockte alsof het niks was. Geweldig! Artiesten die wat te vertellen hebben en echt ergens voor staan zoals Twenty One Pilots en BTS inspireren mij nu heel erg om zelf muziek te maken met een verhaal. Hun gebruiken muziek vooral voor het goede en om mensen iets te laten voelen. Ze hebben mij heel veel geholpen de laatste paar jaren om creatief op te bloeien in een betere en zelfverzekerde artiest en songwriter. Vooral omdat ze heel erg out of the box denken. En dat gevoel wil ik ook graag overbrengen aan het publiek.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben lesbisch.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Jawel maar niet dat ik er mee pronk.. Als artiest wil ik het wel duidelijk laten zien. Wie ik ben en waar ik voor sta is natuurlijk erg belangrijk in dit vak. Zo kan ik misschien andere mensen in de community helpen om zich niet zo alleen te voelen. Dus ik zing bijvoorbeeld in mijn nummers wel over vrouwen, en in mijn videoclips ben ik ook gewoon met vrouwen. Maar verder leg ik er niet heel veel nadruk op. Ik ben een artiest die toevallig ook gay is. Het is een belangrijk deel van me maar zeker niet het meest interessante aan mij! Ik wil het graag normaliseren in de muziekwereld.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Ik vind het aantrekkelijk als iemand sterk in zijn schoenen staat. Iemand met passie en een open mind. En natuurlijk moet diegene ook lief zijn, loyaal en ik moet er lekker mee kunnen lachen. Ik heb zoveel geluk dat ik een geweldige vriendin heb die daar allemaal aan voldoet 🙂

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero / niet-cisgender zijn?

De community zelf. Ik weet nog vroeger, toen ik heel erg met mezelf in de knoop zat over mijn eigen seksualiteit, dat er hele nieuwe deuren voor mij open gingen toen ik de community leerde kennen. Ik heb zoveel lieve en geweldige mensen ontmoet die allemaal dag en nacht voor elkaar klaar staan. Zoveel friends for a life time!

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

In real life niet echt veel gelukkig. Wel ben ik uitgescholden op het internet maar dat doet mij vrij weinig. Wel stellen sommige mensen erg veel nare vragen.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Nog meer normaliseren. Op tv, films, series, en in muziek etc. zie je toch nog heel erg weinig LGBT. En als het er is is het vaak een side character of word het verhaal heel tragisch. Er mogen best wel wat gelukkige LGBT hoofdpersonen zijn! Ook vind ik het toch nog steeds lastig of een beetje eng om met mijn partner in het openbaar te lopen. En waarvoor? Stop toch is met dat gestaar en die kleine opmerkingen! Dat doe ik toch ook niet naar hetero koppels?

Verder meer voorlichting op scholen. Dat zou ik ook graag gewild hebben.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als iemand mij herinnert hoop ik dat dat een goed en vertrouwd gevoel geeft. Als iemand die altijd 100% gaf en altijd klaar stond voor andere.

10) Wat is je motto?

“You need your dreams and they need you.”

Jij hebt je dromen nodig maar zei hebben jou nodig om werkelijkheid te worden. Het is een eindeloze cycle. Jij hebt je lot in handen! Ga ervoor.


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.