Leeuwarden hijst regenboogvlag op Roze Zaterdag 2020

De gemeente Leeuwarden hijst op zaterdag 20 juni de regenboogvlag: op de dag dat het in Leeuwarden eigenlijk Roze Zaterdag zou zijn. Dit evenement viert vrijheid en liefde en tolerantie voor de LHBT+ gemeenschap. Om deze reden wapperen deze zaterdag de regenboogkleuren op de beroemde scheve toren Oldehove.

Roze Zaterdag wordt sinds 1978 georganiseerd en vanaf 1981 iedere keer aan een andere stad in Nederland toegekend. Roze Zaterdag vindt traditiegetrouw plaats rond eind juni. De dag heeft als doel de diversiteit van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en trans- en intersekse personen (LHBTI’ers) te tonen en zo het respect en begrip te vergroten.

19 juni 2021

Het evenement moest dit weekend duizenden bezoekers naar de stad trekken. Omdat alle evenementen tot en met 1 september afgelast zijn in verband met het coronavirus, schoof Roze Zaterdag 2020 een jaar op. De annulering van het Roze-Zaterdagjaar zorgt voor een uitzonderlijke situatie, want Leeuwarden mag zich eigenlijk twee jaar gaststad mag noemen. Dit jaar alleen met wuivende vlaggen op de Oldehove én op andere plekken in de stad – zoals bij het provinciehuis – maar volgend jaar wordt het evenement groots aangepakt. Dan viert Leeuwarden op 19 juni 2021 écht Roze Zaterdag.

Foto: Theo de Witte 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.