Een eerbetoon aan de zelfverzekerde heteroseksuele man

Gezien het vele geweld jegens homo’s en transgenders in Nederland én omdat het  juni  – de pride maand – is, breng ik graag een eerbetoon aan de zelfverzekerde heteroseksuele man. Zij zijn namelijk broodnodig in het voorkomen en inperken van homohaat én grensoverschrijdend gedrag naar vrouwen.

Zelfverzekerde heteroseksuele mannen zijn nodig als voordoeners: meer kwetsbaarheid, meer verzachting en minder macho gedrag zal onzekere mannen veel positiefs opleveren en daarmee ook hun omgeving (en dus ook vrouwen en LHBT+). Alle onzekere heteroseksuele mannen gun ik het loskomen van hun verstikkende ‘mannelijkheid’ en het vaarwel durven zeggen van aangeleerde bewijsdrang om vooral voor niemand anders onder te doen.

Beste zelfverzekerde hetero man,

Wat ben ik blij dat jij je onzekerheden niet hoeft te verbloemen door homoseksuele mannen af te schilderen als zijnde lachwekkend en minderwaardig. Je zal niet in stress – of erger – in agressie schieten wanneer je een mannenkoppel hand in hand ziet lopen. Je ziet in dat zij – net als jij – recht hebben op liefde en het uiten daarvan.

Goed dat jij niet twijfelt of je gezichtsverlies lijdt bij je vrienden door het helemaal prima te vinden wanneer jij met hen een mannenstel voorbij loopt en het niet nodig hebt hen uit te schelden, te bespugen of te steken met een stuk glas.

En wat ik helemaal top vind is wanneer jij een maat van je even terugfluit wanneer deze nog wat onzeker wordt van twee mannen die elkaar een zoen geven en hem hiermee laat zien dat dit allemaal niet zo spannend is. Zoals je dat overigens ook doet wanneer eenzelfde maatje een denigrerende opmerking maakt over een vrouw. Jij weet immers dat een onzekere man zoiets in de toekomst misschien over jouw dochter zal zeggen of vervelende opmerkingen zal maken over homoseksuelen. Wellicht dus ook over jouw toekomstige homoseksuele zoon of dochter.

En wat ik ook top vind is dat jij je kinderen van jongs af aan vertelt dat ook twee prinsen of twee prinsessen van elkaar kunnen houden. Je hebt zelfs kinderboeken als Koning en Koning en Teckel Tom, waarin seksuele diversiteit een vanzelfsprekendheid is.

Jij weet dat LHBT+ jongeren vijf keer vaker kampen met gedachten aan zelfmoord. Je vertelt je kinderen daarom gedurende hun hele opvoeding dat je maar één ding wenst: dat ze gelukkig worden met een leuke partner, of dat nu een jongen of meisje zal zijn.

Hiermee laat je zien dat je wilt dat je kinderen opgroeien tot gelukkige volwassenen.

Ik gun de wereld heel veel mannen zoals jij.

Hartelijke groet,

Jeremy Heshof


Jeremy Heshof is eigenaar van Praktijk Voor Mannen: een praktijk gericht op seksuologische, psychologische en relationele hulpverlening aan hetero-, homo- en biseksuele mannen (of mannen die twijfelen aan hun seksuele identiteit). Hij is een voorvechter voor seksuele gelijkheid tussen mannen en vrouwen en hetero- en homoseksuelen. Dat maakt hem ambassadeur van eMANcipator. Daarnaast werkt hij parttime als sociaal verpleegkundige seksuele gezondheid en coach motiverende gespreksvoering bij de GGD. Jeremy woont samen met zijn vriend en heeft twee kinderen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Een eerbetoon aan de zelfverzekerde heteroseksuele man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.