Jakeline Santos | ProfieLHBT+

Jakeline (Jake) Santos (32) is geboren in Cuiabá (Brazilië) en op 22-jarige leeftijd verhuisd naar Nederland. Bijna 9 jaar geleden is haar zoon Bryan geboren. Ruim 4 jaar heeft zij een relatie met haar verloofde Karin. Jakeline is fotografe van beroep, haar focus ligt op families & kinderen. In haar vrije tijd gaat zij graag op avontuur om nieuwe plekken te ontdekken in zowel Nederland als het buitenland met haar gezin. “Ik ben graag met mijn familie en vrienden.”

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik ben erg creatief, ik houd van nieuwe ideeën tot uiting brengen in bijvoorbeeld fotografie. Verder ben ik een familiemens. Ik ben zorgzaam en een doorzetter.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Mijn moeder, zij heeft mij alleen opgevoed. Zij is zowel mijn vader als moeder. Ze heeft altijd alles gedaan om haar kinderen het beste te kunnen geven.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben een vrouwelijke (girly) lesbienne.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Dat ik vrouwelijk ben straal ik wel uit, dat ik lesbisch ben, zie je misschien niet aan mijn uiterlijk. Dit is iets waar ik wél trots op ben en doe hier absoluut niet geheimzinnig over. Proud to be gay!

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Energie vind ik heel erg belangrijk. Mensen die een positieve energie uitstralen zijn heel fijn om mee samen te zijn. Uiterlijk zegt niet zo veel. Iemands persoonlijkheid laat iemand stralen.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero / niet-cisgender zijn?

Het ontmoeten van mijn verloofde. Voordat ik haar ontmoette was ik niet zo open over mijn lesbische gevoelens. Sinds ik haar heb ontmoet, is er een wereld opengegaan en vertel ik iedereen trots dat ik lesbisch ben.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Dat mensen in twijfel trekken of je als 2 vrouwen samen wel goede ouders kunnen zijn voor een kind. Mensen vinden toch vaak dat er dan ‘de man’ mist in de opvoeding van een kind. Vooral bij een zoon. Wij lopen altijd hand in hand over straat en zijn openly gay. Wij krijgen hier eigenlijk nooit (gelukkig) negatieve reacties op.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Acceptatie, educatie en begrip voor mensen van zowel andere geaardheid als voor verschillende etnische achtergronden. Veel mensen zijn ‘onwetend’ waardoor ze gauw een mening vormen zonder dat ze eigenlijk iets van een bepaald onderwerp afweten. Mensen beseffen niet dat ze andere heel erg kunnen kwetsen met woorden of opmerkingen die voor hun als ‘grappig’ worden gezien.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als een sterke vrouw die opkomt voor haar medemens en als iemand die liefde en kracht overbrengt. Ik wil op mijn eigen manier bewustwording brengen bij mensen die dit nodig hebben. Dit wil ik doen door middel van mijn fotografie en het bereik via social media.

10) Wat is je motto?

Love = Love

Liefde ziet geen kleur, geslacht of cultuur. Liefde is universeel en iedereen zou een beetje meer liefde met hun medemens moeten delen, ongeacht hun verschillen.


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Jakeline Santos | ProfieLHBT+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.