Crisis, dus… WHO CARES Hair & Beauty

Door de coronacrisis zijn in de afgelopen weken veel zelfstandige ondernemers in een klap hun klandizie en inkomsten kwijt. Waar Ahold keihard casht, hebben het MKB en zzp’ers vaak het nakijken. Hoe gaat het met onze roze ondernemers en organisaties? In deze editie van ‘Crisis, dus…’ aandacht voor Eward Koning, eigenaar van WHO CARES Hair & Beauty in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. 

Redactie: Marene Elgershuizen

Wat voor onderneming heb je?

WHO CARES Hair & Beauty in de Reguliers bestaat inmiddels drie jaar. Bij WHO CARES werken alleen zelfstandige creatievelingen uit de hair- en beautybranche. We verzorgen trendy kapsels voor zowel mannen als vrouwen en werken met Australische merken die vegan en vrij zijn van allerlei onnodige toevoegingen..

Veel mensen hebben thuis geknutseld en zijn er achter gekomen dat je kapper of schoonheidsspecialist je beste vrienden zijn.

Barber Abdel El Bouzidi 

Welke producten deden het altijd goed, zo door de jaren?

Momenteel is er na de gedwongen sluiting van de salon weer sprake van een enorme golf aan klanten. Daarbij zijn onze specialiteiten als kleuringen en het knippen van een eigentijdse summerlook de meest gevraagde behandelingen. Ook moet er veel hersteld worden. Veel mensen hebben thuis geknutseld en zijn er achter gekomen dat in meerdere opzichten je kapper of schoonheidsspecialist je beste vrienden zijn. We hebben naast de allround hairstylisten sinds kort ook een échte barber in huis. Abdel heeft het loeidruk.

Heb je aangepast aan de huidige situatie?

We hebben een heel pakket aan maatregelen getroffen. Zo zijn er minder stoelen bezet en werken we met minder kappers. We zijn daarom zeven dagen per week open gegaan. Er wordt gewerkt volgens een strikt hygiëne-protocol. We werken alleen op afspraak en daarom is de deur op slot. Vooraf wordt nadrukkelijk gevraagd of een klant klachten heeft. Er zijn op verzoek mondkapjes voorradig en overal hangen posters met duidelijke uitleg over regels en routing.

Hoe gaat het met jou en je personeel?

Ons team heeft de afgelopen periode gebruikt om zich voor te bereiden en ook in de zaak is een aantal verbeteringen doorgevoerd. De mensen staan te popelen om weer aan de slag te gaan. Ze realiseren zich ook dat het ongedwongene er tijdelijk een beetje af is. Bij WHO CARES heerste altijd een huiskamerachtige sfeer en dat wordt – omdat wachten op je beurt tot het minimum wordt beperkt – toch een beetje anders.

Wat is je link met de LHBT+ gemeenschap, hoe zet je je daarvoor in met je bedrijf?

WHO CARES is natuurlijk gevestigd in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam en daarmee midden in het hart van de LHBT+ community. Daardoor vervullen we in die scene vanaf dag één een belangrijke functie. Steeds meer gays boeken bijvoorbeeld bij onze schoonheidskunstenares Tara Toren, die écht iedereen er weer mooi en uitgerust kan laten uitzien zonder injecties en snijden. Verder doe ik zelf veel voor de ondernemersvereniging van de Reguliersdwarsstraat.

Wat merk je uit de LHBT+ -gemeenschap, hoe reageert jouw doelgroep?

Ik merk dat veel gays het uitgaan missen. We hopen allemaal dat de horeca op 1 juni weer open mag maar ook hier zal het nog wel even duren voordat het connecten weer terug komt. Misschien kunnen we dat bereiken door meer op straat te doen. We zijn immers officieel een voetgangersgebied dus ruimere terrassen zijn zeker het proberen waard.

Crisis dus, …. Hoe zie je de toekomst voor je?

Eigenlijk best wel zonnig, omdat WHO CARES stevig staat en onze klanten ons trouw zijn gebleven. Wij komen deze crisis wel te boven. Wij zijn voor slechts een heel klein deel afhankelijk van het toerisme en hebben veel Amsterdammers als vaste klanten.

Wil je nog wat kwijt?

Ik denk dat het belangrijk is dat mensen zich realiseren dat ze bij WHO CARES in veilige handen zijn en dat even lekker geknipt worden er aan bijdraagt dat je lekker in je vel zit. Geen overbodige luxe in deze bizarre tijd lijkt me.

www.whocaressalon.com

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.