Crisis, dus … Bagels & Beans Willem de Zwijgerlaan

Door de coronacrisis zijn veel zelfstandige ondernemers in een klap hun klandizie en inkomsten kwijt. Waar Ahold keihard casht, heeft het MKB vaak het nakijken. Hoe gaat het met onze roze ondernemers? Deze keer praten we met Monique van de Velde van Bagels & Beans aan de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam.

Redactie: Marene Elgershuizen

Wat voor onderneming heb je?

Ik heb een lunchroom onder de franchise vlag van Bagels & Beans en we bestaan dit jaar 5 jaar! We zitten in Amsterdam West in een bekend en berucht pand, namelijk Café De Hallen waar Thomas van der Bijl is vermoord en Holleeder zijn zaakjes deed. We zijn de huiskamer van West en verkopen vooral bagels, koffie en verse sappen. We hebben ook een take-away en een bezorgservice.

Welke producten deden het altijd goed, zo door de jaren?

We zijn bekend om onze eigen awardwinnende koffie(bonen) en verse bagels, dat verkopen we ook het meeste.

Wat doe je nu anders qua verkoop, pas je je aan en hoe?

Onze producten zijn nog hetzelfde gebleven, maar we hebben nu voorlopig alleen take-away en bezorging. Wellicht gaan we op 1 juni weer een beetje open voor zittende gasten en dan vooral op het kleine maar fijne terras.

Monique van de Velde (eigen foto)

Hoe gaat het met jou en je personeel?

Het gaat gelukkig goed met ons en we hebben ons allemaal goed aangepast aan de situatie. Ik heb niemand hoeven ontslaan en heb iedereen gewoon doorbetaald en werk geboden. Het is wel minder dan voorheen, maar gelukkig bleef het salaris gelijk door de overheidssteun. Nu na twee maanden merk je wel dat iedereen de corona zat is en zijn of haar oude leven weer wil oppakken, maar dat kan nog nauwelijks. Gelukkig is iedereen gezond gebleven en is de sfeer goed. Geen problemen verder!

Wat is de link met de LHBT+ gemeenschap. Zet je je daarvoor in met je bedrijf?

Ik ben zelf al 7 jaar gelukkig samen met mijn vriendin Yvonne en we ondernemen ook wel roze activiteiten. Met Pride zijn we altijd gesloten en we vieren dat op een boot in Amsterdam. We verkopen bagels in regenboogkleuren en aan de zaak hangt standaard de regenboogvlag. We hebben redelijk veel klandizie uit de LHBT+ doelgroep. Dit zijn toch de gezelligste gasten. Door de vlag aan de gevel komen ze extra snel binnen.

Dus, crisis … hoe zie je de toekomst voor je? 

Positief! Omdat ik gelukkig met reserves kan overleven dit jaar. Maar het is natuurlijk super balen. De hele situatie zal nog lang een negatief effect hebben op de resultaten. Zelf denk ik nog wel anderhalf jaar nodig te hebben om te herstellen van de terugval in omzet. Ik ben bang dat veel collega’s moeten stoppen of het niet redden zonder extra overheidsgeld. Ik heb de mazzel dat ik nog wel bezorging en afhaal kan doen en daar al op ingericht was. Daardoor kan ik ook mijn personeel behouden. Maar een recessie komt er onvermijdelijk aan helaas. De formule bestaat echter al 26 jaar en zal ook nu blijven bestaan. Bagels & Beans is een ijzersterk concept.

Wil je nog wat kwijt?

Wees lief voor elkaar!


Bagels & Beans
Willem de Zwijgerlaan 161
1056 JM Amsterdam
020-7372563
willemdezwijger@bagelsbeans.nl

Volg Bagels & Beans Willem de Zwijgerlaan op Facebook

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Crisis, dus … Bagels & Beans Willem de Zwijgerlaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.