Adam Esmael | ProfieLHBT+

Mijn naam is Adam Esmael. Ik ben geboren en getogen in Syrië en ben van Assyrische afkomst. In 2013 verliet ik Syrië voorgoed. In januari 2015 ben ik naar Nederland verhuisd. Ik studeer aan de HvA om leraar Engels te worden. Inmiddels geef ik al les op een middelbare school in Amsterdam en dat vind ik geweldig. Ik houd van lezen en verzamelen van boeken, ben actief in de politiek ik houd van geschiedenis. Verder ben ik milieu- en diervriendelijk.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Omg, ik heb een rampzalig karakter. Ik kan soms erg humeurig zijn. Ik ben supervriendelijk, ontspannen en geduldig, maar ik kan ook erg koppig zijn. Sommige vrienden noemen me soms een “angry bird”.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Er zijn genoeg mensen waar ik naar kijk; de kracht van mijn moeder en de offers die ze bracht, de puurheid van mijn broer – die in 2016 overleed – de passie en loyaliteit van mijn beste vriend Logal. En last but not least Derek, mijn beste Dutchie vriend, aan wiens steun ik de afgelopen vijf jaar ik veel te danken heb voor mijn toekomst.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben een ‘gay person’. 

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Het is heel belangrijk. Ik heb een deel van mijn jeugd geleefd alsof ik hetero was. Omdat ik me helemaal niet schaam voor mijn seksualiteit, is het van vitaal belang om duidelijk te zijn over mijn identiteit  voor mezelf en voor de wereld.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

De meest aantrekkelijke dingen in een persoon zijn: eerlijkheid, hoe lief hij is, loyaliteit, hoe dier- en milieuvriendelijk hij is. En of hij elegant is, fatsoenlijk en goed opgeleid.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero / niet-cisgender zijn?

Het zijn wie ik eigenlijk ben (openly gay) heeft een sterke verbinding tussen mensen en mij gecreëerd. Toen ik aan mijn studenten vertelde dat ik homoseksueel ben, waren ze erg blij en vertrouwden ze me meer. Ze begonnen zelfs hun geheimen en verhalen met mij te delen.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero / niet-cisgender zijn?

Mensen die mij beoordelen en niet accepteren zoals ik ben en die mijn politieke opvattingen bekritiseren op basis van mijn achtergrond en geaardheid.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Ik denk dat dit moet beginnen bij de LHBT + gemeenschap zelf. Dus, ik zou zeggen stoppen of verminderen van het gebruik van drugs onder homoseksuele mannen. En stop de discriminatie binnen de gemeenschap. Aan de andere kant moet de regering de regels minder tolerant maken ten opzichte van haat en discriminatie van LHBT+ mensen.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

That rebel.

10) Wat is je motto?

“Now is no time to think of what you do not have. Think of what you can do with what there is.”


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.