Joëlle | ProfieLHBT+

Joëlle ontdekte dat ze aseksueel en biromantisch is toen ze 17 was. Op die leeftijd begon ze haar blog ‘The Ace Mind’ over het onderwerp aseksualiteit. Ze wil er alles aan doen om aseksualiteit en de kennis daarover zichtbaarder te maken. Ook is ze vrijwilliger van NOA, de Nederlandse Organisatie Aseksualiteit.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik ben creatief, enthousiast, een doorzetter en ik ben er graag voor anderen. Ook ben ik wat onzeker.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Mijn familie is mijn grootste voorbeeld omdat mijn ouders me hebben laten opgroeien als mij zelf. Ik heb voor mijn familie nooit in de kast hoeven zitten en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Zo open en respectvol als mijn familie is, dat is een groot voorbeeld voor mij en hoe ik met andere mensen wil omgaan.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben een vrouw, biromantisch en aseksueel.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

In het dagelijks leven niet per se, wel vind ik het belangrijk om mensen te informeren als ze valse info hebben over aseksualiteit. Dan zeg ik altijd graag dat ik aseksueel ben en hoe aseksualiteit in elkaar zit. Ik vind echter niet dat iedereen hoeft te weten wat mijn seksualiteit is.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Ik houd van een mooie lach en stralende ogen, iemand met enthousiasme! Als iemand van wie je houdt het heeft over een passie of droom en dan straalt met een mooie lach en stralende ogen: dat vind ik prachtig.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero / niet-cisgender zijn?

Dat er mensen zijn die zeggen dat mijn blog ze heeft geholpen, dat doet mij erg goed. Daarnaast heb ik er veel leuke lieve mensen door leren kennen!

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero /niet-cisgender zijn?

Online haat-reacties. Ik probeer deze meestal te negeren maar dat blijft soms lastig. Mensen reageren vaak uit onbegrip, maar die reacties kunnen best naar en pijnlijk zijn. Zoals een opmerking als deze: “Je gebruikt aseksualiteit gewoon als een excuus omdat niemand je wil hebben.” Gelukkig weet ik beter dan dat.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Als ik kijk naar aseksualiteit is er veel misinformatie. Mensen hebben er vaak een verkeerd beeld van. Ik zou graag willen dat mensen de juiste informatie hier over kunnen vinden zodat aseksuelen niet elke keer mensen hoeven te zeggen wat het nou daadwerkelijk inhoudt.

Uiteindelijk zijn we allemaal mensen, die hun gevoelens willen kunnen begrijpen en omschrijven. En daarin zijn we allemaal hetzelfde. Allemaal mensen die lief hebben op hun eigen manier. Als we dat realiseren en elkaar behandelen zoals we zelf behandeld willen worden, dan wordt dit een mooie wereld!

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als een enthousiaste vrouw die vocht voor haar dromen en passies en doorzette, hoe moeilijk die weg ook was.

10) Wat is je motto?

Be like the stars, shine through the dark.
En een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.


Volg ‘The Ace Mind’ via Instagram, Twitter of de website.
Nederlandse Organisatie Aseksualiteit (NOA): www.aseksualiteit.nl


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.