Reguliersdwarsstraat krijgt eigentijds regenboogpad

Ondernemers in de Reguliersdwarsstraat en de gemeente Amsterdam hebben het initiatief genomen om binnenkort bij de entree van de straat een zeer eigentijds regenboogpad te realiseren.

Van de redactie

Het pad wordt aangelegd onder de arcade van het NH Collections Flower Market hotel en heeft naast een verbindende functie vooral een emancipatoir karakter. Daarnaast knapt de ongezellige onderdoorgang er van omdat ook de verlichting wordt aangepakt. Met het regenboogpad komt er in dit stuk van de straat niet alleen letterlijk wat meer kleur, maar het helpt ook om voetgangers in de Vijzelstraat (onderdeel van de Rode Loper) te attenderen op het veelkleurige vertier dat in de Reguliersdwarsstraat te vinden is.

Aanzicht vanaf de Vijzelstraat
Bovenaangezicht, zonder overbouwing

De leefbaarheid in het deel tussen Club NYX en het hotel is sowieso punt van aandacht nu. Zo is nog niet zo lang geleden de gratis toegankelijke fietsparkeergarage geopend en zullen er binnenkort ook fraaie “tulp” fietsrekken in dat deel geplaatst worden.

Ontwerp

Het pad wordt ongeveer 32 meter lang en ruim 5 meter breed. De gekleurde strepen zijn ontleend aan de regenboogvlag en worden zodanig aangebracht dat ze elkaar doorkruisen, net zoals zich in de Reguliers de wegen van horecabezoekers, toeristen, voorbijgangers, ondernemers en bewoners kruisen.

De huidige situatie

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.