Alexander Noordijk | ProfieLHBT

Mijn naam is Alexander Noordijk. Ik groeide op in Mijnsheerenland (Hoeksche Waard) en studeerde Personeelsmanagement, HBO Theologie aan de CHE in Ede en Master Theologie aan de Protestantse Universiteit Amsterdam. Ik ben werkzaam geweest als steward, recruiter en personeelszaken in het bedrijfsleven en ook als jongerenwerker voor de Protestante Kerk Nederland. Momenteel ben voorganger voor twee fantastisch eigenzinnige kerken: Stroom Amsterdam en De Binnenwaai (op IJburg). Binnenkort studeer ik af op het onderwerp Masculiniteit en de Bijbel.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Enthousiast, betrokken, creatieve denker en humor voert de boventoon!

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Mijn eigen vader en met name op de manier hoe hij in het leven staat. Open en nuchter. Hij was de eerste die mijn homoseksualiteit accepteerde in tegenstelling tot mijn moeder. Zij kon dat voor een hele lange tijd niet. Nadia Bolz Weber heeft mij geïnspireerd met haar kerkgemeenschap Church for Sinners and Saints, een kerk die inclusief is en niemand buitensluit. Zo’n kerk wil ik ook zijn in Amsterdam. Open voor iedereen waar we alle kleuren van de regenboog tegenkomen. Last but not least Jezus. Hij inspireert mij in mijn leven om de ander echt te zien als mens en niet alleen te kijken naar de buitenkant maar ook de binnenkant.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Gender is best complex om je mannelijk of vrouwelijk te noemen. Ik zelf noem mij een gevoelige man met zowel feminiene als mannelijke eigenschappen. Maar zoals ik al zeg gender is een complex begrip. Met betrekking tot mijn seksualiteit ben ik 100% homoseksueel.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Nee, je houdt van een mens en ik hoef mij niet perse te profileren dat ik homoseksueel ben. Het is een onderdeel van wie ik ben. Daar ben ik trots op maar het gaat niet om wie je bent als seksueel wezen maar om wie je bent als persoon in zijn / haar geheel.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Als eerste de ogen, de ogen zijn de spiegel van de ziel. Sprekende ogen kunnen mij zeker raken. Vervolgens kan ik met een persoon heerlijk praten en dan niet alleen over koetjes en kalfjes maar ook met elkaar de diepere lagen op zoeken. Last but not least: humor. Je moet met een persoon ook echt kunnen lachen.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero / niet-cisgender zijn?

Doordat ik vroeger gepest ben vanwege mijn homoseksualiteit, heeft het mij geholpen om juist voor de ander die buiten de groep dreigt te vallen juist op te vangen en voor die persoon op te komen. Dit komt natuurlijk omdat ik het zelf heb meegemaakt en weet wat het is om afgewezen te worden om je geaardheid. Dat heb ik omgezet in een kracht.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Dat je niet hand in hand in Amsterdam kunt lopen, omdat je dan wordt nagefloten of je wordt uitgescholden. Anno 2020 verbaast mij dat nog steeds en maakt mij ook soms ook behoorlijk kwaad.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Binnen de christelijke wereld waar nog steeds conversietherapie wordt uitgevoerd of dat er met LHBT’ers voor uitdrijving moet worden gebeden zodat ze van hun seksualiteit genezen kunnen worden. Dat zou verboden moeten worden. Dit geldt met name voor de evangelisch orthodoxe christelijke bewegingen.

Meer ontspannenheid ontstaat vanuit religieuze hoeken naar homoseksualiteit (LHBT’ers in het algemeen).

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als een humorvolle jongen met aandacht voor zijn omgeving.

10) Wat is je motto?

Mijn motto: “Ieder mens is een geliefd kind van God”.


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.