Roze Zaterdag Leeuwarden jaar uitgesteld

Roze Zaterdag in Leeuwarden gaat dit jaar niet door. De Friese hoofdstad gaat de LHBT+-manifestatie nu in 2021 organiseren. De landelijke stichting Roze Zaterdagen Nederland heeft dit vandaag besloten. De maatregel is genomen vanwege het coronavirus. Het besluit is onvermijdelijk, aldus de woordvoerder van stichting Roze Zaterdagen Nederland. “Het belang van de gezondheid van bezoekers en artiesten en een verantwoorde organisatie staan voorop. Die zijn op dit moment niet te garanderen.”

Van de redactie

20 juni 2020

Roze Zaterdag 2020 zou op 20 juni aanstaande in Leeuwarden plaatsvinden. “Dit betekent dat al ons voorbereidende werk niet voor niets is geweest”, zegt Margot Hoiting, namens de organisatie in Leeuwarden. “We zijn de stichting Roze Zaterdagen ontzettend dankbaar dat we het evenement een jaar kunnen uitstellen.” Roze Zaterdag Leeuwarden organiseert Roze Zaterdag op basis van een winnend bidbook.

Sinds 1978

Het jaarlijkse evenement wordt sinds 1978 georganiseerd en vanaf 1981 iedere keer aan een andere stad in Nederland toegekend. Roze Zaterdag vindt traditiegetrouw plaats rond eind juni. De dag heeft als doel de diversiteit van LHBT+ personen te tonen en zo het respect en begrip te vergroten. Stichting Roze Zaterdagen Nederland beraadt zich nog over de consequenties van de verplaatsing voor volgende edities.


Gaykrant is officieel mediapartner van Roze Zaterdag Leeuwarden

Foto: Avi Setz

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.