Popquiz

Sinds afgelopen september woon ik samen met twee hetero’s. Daar kunnen zij ook niets aan doen. Sinds de coronacrisis maakt een van ons drieën bijna elke avond een popquizje voor de andere twee. Dat is gezellig en leerzaam tegelijk. Zes categorieën. Van “liedjes over de Vietnamoorlog” tot “Motownduetten”, van “Ballades” tot “Kleuren in titels”: elke avond trekt er een keur aan klanken aan ons voorbij.

Voor de twee heterootjes van ons huishouden blijft het enorm lastig onderscheid te maken tussen – ik noem maar wat – Kate Bush en Shirley Bassey. Of tussen Bette Midler en Madonna. Tussen Peggy Lee en Rosemary Clooney. Whitney of Donna. Céline of Barbra. Liza of Judy. “Bij negen van de tien nummers van jouw quiz hoor ik alleen maar een soort licht irriterende hoge toon,” aldus een van mijn huisgenoten tegen mij.

Om de lieve vrede te bewaren schud ik dan maar even meewarig met mijn hoofd.

Nu kijkt de enige homo van het stel – moi – altijd met stijgende verbazing toe hoe vreselijk snel de twee heterootjes de klanken van bands als Metallica, Iron Maiden, AC/DC, Mötley Crüe, Aerosmith of Pearl Jam herkennen en op het blaadje voor zich neerpennen.

Eergisteren constateerde ik stiekem zachtjes gniffelend dat mijn huisgenoten bij mijn categorie “Tien musicalhoogtepunten” welgeteld één punt bij elkaar gesprokkeld hadden.

Helaas ….

Gisteren kreeg ik “Tien heavy metal gitaarriffjeshoogtepunten” voorgeschoteld.

Ik hoorde tien nummers lang alleen maar een soort zwaar irriterend gekrijs.

Terwijl bij het derde liedje (op standje ‘gezeik in de wijk’) mijn twee huisgenoten tegenover me gezellig op het gebonk mee zaten te headbangen, propte ik snel twee oordoppen in mijn oren die ik uit het doosje ohropax had opgediept dat ik – sinds ik met twee hetero’s samenwoon – eigenlijk standaard in mijn broekzak met me meedraag.

Ach…

Ik woon samen met twee hetero’s.

Die van heteromuziek houden.

Daar kunnen zij ook niets aan doen.


Rick van der Made

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.