Hebban en Gaykrant kondigen samenwerking aan rond LHBT+ boeken

Gaykrant en online lezerscommunity Hebban.nl gaan samenwerken om LHBT+ literatuur verder onder de aandacht te brengen. Met ingang van maart slaan de twee platforms de handen ineen en delen zij maandelijks boekentips en andere content met hun achterban.

Van de redactie

Elke maand besteedt de boekenredactie van de Gaykrant in de rubriek Gaykrants Boekenplank aandacht aan nieuw verschenen of te verschijnen boeken met een LGBT+-thema en/of auteur. Gedurende een jaar zal Hebban de rubriek en andere boekgerelateerde content, waaronder interviews met schrijvers, doorplaatsen op de eigen website. De sociale media-kanalen van beide platforms worden tevens ingezet voor het delen van boekentips. In augustus 2020, rond Pride Amsterdam, start op Hebban de Gaykrant Reading Challenge, een leesuitdaging met LHBT-boeken als uitgangspunt.

Hebban

Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 190.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Elke dag worden er meer dan duizend nieuwe lezersbeoordelingen en recensies toegevoegd. Hebban organiseert jaarlijks circa 150 online leesclubs en de populairste reading challenge voor Nederlandstalige lezers.

“Aandacht voor diversiteit is ontzettend belangrijk”

LHBT-thematiek

Hebban en de Gaykrant zijn verheugd over de samenwerking, met lees(plezier)bevordering en het belichten van LHBT-thematiek als hoofddoel. “Er is een boek voor iedereen en op Hebban helpen we elkaar dag in dag uit met het ontdekken van je volgende favoriete boek. Daarin is aandacht voor diversiteit ontzettend belangrijk. Gaykrant is wat dit betreft de ideale partner voor het onder de aandacht brengen van boeken waarin de LHBT-gemeenschap zich herkent of behoefte aan heeft. Wij zien uit naar een hele mooie samenwerking,” aldus  Sander Verheijen, hoofdredacteur Hebban.nl.

Volg Gaykrant op Hebban.nl

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.