Karels verjaardag | Griekse Toestanden #11

Johan is tijdens het cruisen van de rotsen geduwd en ligt in het ziekenhuis van Mykonos.

Langzamerhand begrijp ik de consequenties van wat er me mij is gebeurd. Niet snel zal ik de blik vergeten van de man de me de duw gaf het water in en op de rotsen. Wat een dreigende blik, wat een haatvolle ogen, maar ook; wat een spannende man. Ik mankeer niet zoveel en hij is, vertelde de politie van het eiland, gevlucht met gebruikmaking van mijn ticket naar Paros. Het schip is gezonken en hij wordt vermist. Ik ben een paar honderd euro en mijn ID kwijt. Een paspoort, mijn pasjes en rijbewijs lagen in mijn hotelkamer, want cruisen met alles op zak heb ik afgeleerd. Al met al is de schade dus beperkt. Ik moet nog een dag ter observatie in het ziekenhuis blijven en heb alle tijd om na te denken over thuis.

De verhouding tussen Karel en mij heeft inmiddels serieuze vormen aangenomen. We slapen regelmatig samen en alhoewel er geen regels omtrent trouw zijn afgesproken, merk ik, dat ik aan het contact met hem genoeg heb. Ik hoef er geen andere (seks)relatie naast. Karel heeft natuurlijk zijn relatie met Anne, maar daar ben ik niet jaloers op. Ik hou van hen, niet in de kleffe zin, ik wil geen driehoeksverhouding, maar we zijn wel alle drie goed bevriend. Het komt zelfs voor dat Karel en ik als we samen slapen geen seks hebben, we hebben inmiddels alle variaties geprobeerd. Hij passief ik passief, 69, een lichte bondage, alles is oké, maar niets moet en soms slapen we dus gewoon in en worden wakker in elkaars armen.

Met mijn ouders heb ik een prima band, maar is heb nooit de behoefte gevoeld ze met mijn vrienden te confronteren. Als ze naar Amsterdam komen en ik ben in gezelschap, is dat prima en gezellig, maar ik zoek het niet op. Ze weten dat ik homo ben en ze hebben daar absoluut geen problemen mee, het cliché; als jij maar gelukkig bent, gaat echt op, maar we leiden allemaal ons eigen leven. Karel blijkt daar anders mee om te gaan, want hij wil zijn verjaardag met en bij zijn ouders vieren. Op die gelegenheid wil hij mij voorstellen als zijn minnaar en vriend, naast zijn relatie met Anne die zijn ouders al kennen. Ik weet dat de ouders van Karel niet onbemiddeld zijn en in Blaricum wonen, maar toen we met z’n drieën bij zijn ouderlijk huis aankwamen, was ik toch nog onder de indruk van de villa met tennisbaan en zwembad.

Karels vader geeft antwoord door zijn kleren uit te trekken en naakt het zwembad in te duiken

Zijn moeder blijkt een keurige, goedgeklede dame die het familiekapitaal beheert, zijn vader een heel goed uitziende slanke oudere versie van Karel; joviaal, eigentijds en uitgesproken aantrekkelijk. Na het rondje voorstellen en plichtplegingen heffen we het glas op het leven en dat van Karel in het bijzonder. We eten wat, drinken een paar glazen en Karel houdt goed in de gaten of Anne en ik het wel naar onze zin hebben. Het is een warme zomermiddag en we lopen er allemaal luchtig bij. Als Karels vader voorstelt te gaan zwemmen, wordt dat idee met instemming ontvangen. Ik heb er natuurlijk niet op gerekend en zeg dat ik geen zwembroek en handdoek mee heb genomen. Karels vader geeft antwoord door zijn kleren uit te trekken en naakt het zwembad in te duiken, ook zijn moeder en Karel zelf laten zich niet onbetuigd en duiken bloot het verkoelende water in. Dan is het logisch hetzelfde te doen. Hoewel niet gewend me letterlijk bloot te geven met ouderen in de buurt, kost het me geen moeite met piemelnaakt in het zwembad te begeven. Het voelt heel vertrouwd, maar lang zal dat niet zo blijven.

Over twee weken: aflevering #12

Griekse toestanden, een vervolgverhaal in 26 afleveringen
Tekst: Eduard Hoekstra
Illustratie: Julia Kiryanova

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.