LGBTQ Humans of Amsterdam #10 | Matthijs

“Ongeveer een jaar geleden was ik op vakantie in Sitges tijdens Gay Pride. Ik had toen een leuke man ontmoet en dat klikte. We zijn gaan dansen en drinken, etc. Uiteindelijk zijn we naar zijn hotelkamer gegaan en we hebben seks gehad. Het was niet ‘all the way’,  maar we hebben gezoend en orale seks gehad. Maar ik wilde niet verder. Dat leek prima en we waren beide dronken en toen zijn we gaan slapen. Dan ineens midden in de nacht terwijl ik aan het slapen was werd ik wakker geneukt door die man.

Op dat moment dacht ik er niet heel veel van en ik was nog half dronken en in de ‘pride vibe’, maar ik begon wel aan te geven dat ik niet wilde. Ik was te moe en wilde slapen. Toch bleef hij doorgaan, maar niet op een agressieve manier. Toen heb ik me toch laten overhalen om het te laten gebeuren.

Nee

Ik vind dit belangrijk om te vertellen omdat het als je homo bent en zeker als ‘bottom’ dat er alsmaar wordt gedaan alsof dit soort dingen erbij horen. Tenminste zo een gevoel wordt gecreëerd dat seks, in dit geval anale seks, dat je het moet hebben. Maar hoewel ik het niet wilde hebben ga je bij je zelf denken, “stel je niet zo aan dat hoort erbij.” Terwijl het juist zo lastig is als bottom om jezelf open te stellen en nee te zeggen, maar dat is dus dikke onzin.

Toen wist ik dat niet, maar als ik terugkijk naar die ene nacht denk ik bij mezelf als ik nee zeg is het gewoon nee! Wie is hij om me dan over te halen? Misschien had ik niet hard genoeg nee gezegd en het voelde niet als verkrachting omdat er geen agressie bij was. De goede les die ik eruit haal is dat echt wel nee mag zeggen. Dat zou ook mijn boodschap zijn naar iedereen dat je nee mag zeggen. Je bent de baas over je eigen lichaam en over wat je doet en wat jij verstaat over seks hebben…”

Overwinning

Toentertijd was ik niet zo sterk, maar onlangs kwam ik een leuke jongen tegen in club Exit in Amsterdam. We hebben heerlijk gezoend, maar dat was dan ook alles wat ik wilde. Alleen wilde hij meer en me mee naar huis nemen en hij was best wel dwingend en hij zei dat ik me aanstelde en dat ik moeilijk deed. Ik dacht toen bij mezelf: nee! Ik ben stellig geweest en werd zelfs een beetje boos en ben zelfs weggelopen. Als ik geen zin heb mag ik nee zeggen en andersom mag dat ook. Dat was een beetje mijn overwinning.”

Matthijs van Els

Foto: © Feargal Agard

Founder of Humans of Film Amsterdam
https://humansoffilmamsterdam.com/


In samenwerking met Feargal Agard – founder van Humans of Film Amsterdam – presenteren we LGBTQ Humans of Amsterdam: een serie LHBT+ ‘portretverhalen’ 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “LGBTQ Humans of Amsterdam #10 | Matthijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.