Sugar daddy issues

Wat nou als je zoals elk jaar weer niks wint met die domme Staatsloterij? Precies. Dan ben je aangewezen op the next best thing en dat is een sugar daddy. Iemand die goed voor je zorgt, alles voor je betaalt, alles voor je koopt en dat dan in ruil voor iets anders. Dit is vaak seks, maar het kan ook platonisch zijn. Er zijn tegenwoordig datingapps die zich op deze niche richten, zoals Sudy Gay en Seeking Arrangement. Ze zijn bedoeld om sugar daddies (de rijke oude mannen) en sugar babies (de arme jonge jongens) bij elkaar te brengen. Ik wil ook een sugar daddy, dacht ik.

Tekst: Matthijs van Els

In 2019 spreek ik af met zo’n rijke oude man, ik denk dat hij ergens begin 50 is. Ik weet niet meer precies waarom hij zo rijk is, maar hij heeft in ieder geval een aantal hotels op zijn naam staan. Hij biedt aan om zijn rijkdom met mij te delen. We spreken af bij Le Pain Quotidien voor een kennismaking. Hij wil in eerste instantie dat ik meteen naar zijn huis kom (voor seks), maar daar heb ik een stokje voor gestoken. Onze date komt dichterbij en ik word ineens heel nerveus. Ik heb toch helemaal geen sugar daddy nodig, dus waarom doe ik dit dan? Ik ben iets te laat en ik zie hem al aan een tafeltje bij het raam zitten, handen over elkaar, wachtend op zijn nieuwe potentiele sugar baby. Ik blijf nog even buiten staan om hem beter te bekijken. Hij ziet er niet uit zoals op zijn foto’s… Hij draagt een paarse trui met daaronder een wit overhemd waarvan de kraag over zijn trui steekt. Hij heeft beginnend grijs haar, is kalend en heeft een gladgeschoren gezicht. Je ziet dat hij vroeger aantrekkelijk was, maar dat is nu toch wel een beetje vervlogen.

“Zo, dus jij bent op zoek naar een sugar daddy?”

Ok, ik ga naar binnen. Ik loop naar hem toe en hij staat op, we schudden elkaar de hand. Zijn naam weet ik niet meer, maar ik zal zijn glibberige zweethandje nooit vergeten. We gaan zitten en mijn blik dwaalt af naar de vitrinekast met taart en gebak. Ik zeg impulsief en een beetje uit ongemak ‘oh dat ziet er lekker uit’ en dat is voor een sugar daddy blijkbaar het signaal om in actie te komen en het te regelen voor een sugar baby. Ik ben nog niet zo thuis in de sugar daddy-etiquetteregels. Ik krijg koffie en een taartje en dan begint onze date. Maar al snel wordt het een sollicitatiegesprek waarin ik vragen moet beantwoorden over wat ik wel en niet wil. Hij begint met de zakelijke vraag “Zo, dus jij bent op zoek naar een sugar daddy?” En dat klopt, maar toch heb ik een iets romantischer beeld in mijn hoofd van hoe zo’n date zou moeten gaan.

Hij ziet het allemaal wel zitten, maar ik totaal niet. Ik voel me klein en ongemakkelijk. Ik zit erbij als een gewillig sletje die het zogenaamd fijn zou vinden dat er voor hem betaald wordt. Maar het voelt niet zoals ik dacht dat het zou voelen. Ik voel me ook echt niet tot hem aangetrokken, dus seks zit er sowieso niet in. Wat hem betreft wel. Hij probeert me nog over te halen om mee naar zijn huis te gaan en zijn nieuwe douche te testen. Not today daddy. Het voelt alsof ik op het punt sta mijn ziel te verkopen in ruil voor wat luxe. Ik wil dit allemaal niet en ik kap de date af. Ik kan heus wel voor mezelf zorgen. Hij betaalt de rekening, we lopen samen naar buiten, we houden een bedank-en-afscheidspraatje en ik schud nog één keer zijn zweethandje om hem vervolgens nooit meer te zien of spreken.

Tot zover mijn half uur durende carrière als sugar baby. Ik ging in gesprek met drie sugar babies die wél verder zijn gekomen dan een kop koffie en een taartje:

Een goodiebag na de seks

“Een paar jaar geleden heb ik een rijke gast ontmoet via Bullchat. Ik was 18 en hij was rond de 40. Hij kwam me op Station Zuid ophalen in een dikke Audi R8 en we reden naar zijn huis wat een penthouse bleek te zijn. We gingen chillen en even later pakte hij drugs erbij die gewoon random in zijn huis lagen. We namen XTC, ketamine, cocaïne en crystal meth. Alsof zijn Audi en penthouse nog niet genoeg waren, begon hij te vertellen over zijn vele kantoren in China, de VS en de Dominicaanse Republiek. Genoeg gepraat: we gingen neuken. Het was een vrij intense sessie, maar op zich was dat te verwachten met alle drugs. We waren klaar en ik wilde vertrekken, maar toen gebeurde er iets wat ik niet zag aankomen. Ik kreeg een goodiebag mee naar huis met daarin een ring, een horloge, duur glijmiddel, cocaïne en een fleshjack*. Dit was echt héél apart, maar het voelde niet als een betaling; het voelde namelijk niet alsof hij me 100 euro gaf in ruil voor seks. En stiekem was ik heel blij met die fleshjack. Ik heb geen spijt van onze date en van alles wat er is gebeurd, maar ik heb hem daarna ook niet meer gezien. De date voelde eigenlijk niet anders dan een normale date, maar hij had wel die rijke en een beetje arrogante vibe om zich heen hangen. En dat vond ik dan wel weer heel aantrekkelijk, haha.”

“Ik kreeg een goodiebag mee naar huis met daarin een ring, een horloge, duur glijmiddel, cocaïne en een fleshjack*”

Alle wegen leiden naar Rome. Een vliegticket van een sugar daddy ook

“Ik heb mijn sugar daddy ontmoet via Scruff. Hij kwam uit New York en was via Amsterdam op doorreis naar India voor een Himalaya-retreat. Hij was 58 en ik 23. Voordat we elkaar ontmoette, heb ik meteen duidelijk gemaakt dat het een platonische relatie zou zijn. Ik was ook niet tot hem aangetrokken, maar we hadden veel dezelfde interesses. En, ik wist dat hij rijk was, dus er was potentie voor iets leuks. Er was absoluut geen sprake van seks en dit verwachtte hij ook niet van mij. Ik hield hem gewoon gezelschap op een vriendschappelijke manier. Na zijn Himalaya-retreat wilde hij me graag nóg een keer zien, maar dan in een andere Europese stad. Hij zou alles betalen. Ik stelde voor om naar Rome te gaan en hij vloog me daar naartoe. We bleven daar een week en het was super decadent, luxe en exclusief.

We dineerden in sterrenrestaurants, we sliepen in het centrum van Rome in de villa waar Audrey Hepburn heeft gewoond en we kregen een privé-tour door het Vaticaan! Hier hield het niet bij op. Ik kreeg ook geld van hem om een nieuwe iPhone te kopen. Het klinkt misschien als een droom, maar ik vond het niet leuk. Het voelde gewoon niet goed. Een sugar daddy is niks voor mij, deze levensstijl is niks voor mij. Ik zat daar maar mooi te wezen en ik hield hem gezelschap. Ik verkocht mijn tijd aan hem in ruil voor luxe. Er was dan wel alleen maar sprake van vriendschap, maar je gaat ook niet met andere mensen afspreken of seks hebben tijdens de door hem betaalde vakantie. Dat vind ik respectloos. Onze relatie duurde een paar maanden, maar dit is niet iets wat ik nog een keer wil doen. Dan reis ik liever alleen en dan heb ik maar een vakantie zonder sugar daddy en zonder luxe.”

“Onze relatie duurde een paar maanden, maar dit is niet iets wat ik nog een keer wil doen”

450 euro voor een middag en een avond

“Ik leerde mijn sugar daddy kennen via GayRomeo en onze relatie duurde iets meer dan twee maanden. Ik was 24 en hij 63. Onze gesprekken gingen voornamelijk over zijn verleden en over wat hij allemaal bereikt heeft. Hij woonde alleen en had zo nu en dan dates met jongens zoals ik. We hadden dezelfde kijk op het leven en deelden veel dezelfde interesses. Zelf ben ik kok en hij is ook gek op koken bijvoorbeeld. We hebben elkaar maar vijf keer gezien, maar de dates voelden heel vertrouwd aan. Ik voelde me gewaardeerd en gerespecteerd. Al snel kwam ter sprake waar we voor openstonden en wat onze grenzen waren en dat was echt heel fijn. The full package qua seks zag ik niet zitten, dus ik wilde niet verdergaan dan orale seks. Onze eerste ontmoeting vond ik echt ontzettend spannend. Ik was zó zenuwachtig en ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Na een drankje was de spanning er gelukkig af en voelde ik me op mijn gemak.

Aan het grote leeftijdsverschil moest ik wel enorm wennen in het begin. Het voelde verkeerd en raar. Hij had gewoon mijn pa kunnen zijn. In ruil voor gezelschap en seks kreeg ik van hem dure etentjes, kleding, een nieuwe telefoon en geld. Als ik hem een avond gezelschap hield, kreeg ik gemiddeld 150 tot 200 euro. Als het een middag én een avond was dan kreeg ik 450 euro, maar daar zat dan wel een seksuele handeling bij. Elke keer als ik naar huis ging, kreeg ik het geld. Het voelde helemaal niet als een uitbetaling; het was gewoon meer een soort bedankje vanuit hem. Voor mij was dit echt een leuke nieuwe ervaring en voor hem was ik een fijne gezelschapspartner. Ik ben voorlopig niet op zoek naar een nieuwe sugar daddy, maar ik sta er wel voor open als het net zo goed klikt als met deze sugar daddy.”

“Ik ben voorlopig niet op zoek naar een nieuwe sugar daddy, maar ik sta er wel voor open”

Dit artikel verscheen eerder op MatthijsvanEls.com

*check Google

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Sugar daddy issues

  1. Valentino schreef:

    Goedendag, ik ben een jonge mixblack gast en ben opzoek naar een suggerdaddy, wel eentje die sociaal contact mis en het alleen zijn helemaal zat is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.