Nederlandse auteur Thomas Olde Heuvelt tekent Amerikaanse megadeal

Een paar dagen nadat Democratisch presidentskandidaat Pete Buttigieg zich terugtrekt uit de race, komt het nieuws naar buiten dat de vorig jaar verschenen thriller Echo van de Nederlandse auteur Thomas Olde Heuvelt voor een megabedrag is verkocht aan het Amerikaanse uitgeefconcern Macmillan. De auteur: “Ik stond op de Mookerheide toen ik het hoorde, typisch zo’n moment dat je nooit meer vergeet.”

Tekst: Paul Hofman

Waanzinnig

Aan Gaykrant laat hij weten dat het een moment van enorme bevestiging was. Mijn agent belde me vanuit Vancouver. Mijn vorige boek HEX heeft het wereldwijd goed gedaan, maar tot het verlossende telefoontje was er altijd dat stemmetje in mijn hoofd: kan ik dat wel overtreffen? Wat als het een one hit wonder was? Dat ze blind op niet één, maar op twee volgende boeken boden, was waanzinnig.”

“In dat boek ligt alles wat ik over liefde, angst, aantrekkingskracht en verwerking weet”

Persoonlijk

Euforisch: “Praktisch verandert dit het mijn leven. Ik ben een verhalenverteller, en kan dat nu op een nog veel groter, wereldwijd platform doen dan ik met HEX al kon. En dat dat juist met Echo kan doet me persoonlijk veel: in dat boek ligt alles wat ik over liefde, angst, aantrekkingskracht en verwerking weet.”

Tijd is rijp

“Het boek heeft twee sympathieke gay personages als hoofdpersonen, twee twintigers die samen een relatie hebben, zonder dat het boek over gay issues gaat. Het is gewoon een mainstream/actie/horror thriller, en ondanks alle creepy zaken ook vol humor. En, o ja, ze zijn toevallig gay. Mijn Amerikaanse uitgever zei dat de markt daar smacht om dit soort verhalen, want die zijn er nog veel te weinig. Dat ze het zo met open armen ontvangen, geeft wel aan dat de tijd er rijp voor is.”

“De Amerikaanse markt smacht naar dit soort verhalen”

Kluizenaar

Momenteel is Thomas druk bezig met schrijven. “Dit jaar en in 2021 ben ik van plan twee romans te voltooien. Ik werk er momenteel hard aan. Volgend jaar zullen die in Nederland verschijnen, en dan verschijnt Echo wereldwijd. In de Verenigde Staten tillen ze het bewust over de presidentsverkiezingen in november heen. De hele fictiemarkt ligt dit najaar plat. Het gaat dan alleen over politiek.” Lachend: “Dus dit jaar kan ik nog lekker als een kluizenaar schrijven: volgend jaar ga ik weer op tournee!” Dat gay presidentskandidaat Pete Buttigieg nu de handdoek in de ring gooit, vindt hij jammer. “Een beetje voorbarig ook. Hij deed het behoorlijk goed, tot u toe. Nu helpt hij vooral Biden in het zadel. En over Super Tuesday: spannend.”

Over ‘Echo’ 

Het boek gaat over een Nederlandse bergbeklimmer die worstelt met zijn iets al te reële demonen na een traumatisch ongeluk in de bergen. Uitgever Miriam Weinburg van het Amerikaanse Nightfire Books: “We zijn intens trots om van Echo de hoofdtitel te maken van onze gloednieuwe imprint. Hiermee willen we Olde Heuvelt’s groeiende sterrenstatus onderstrepen en de plaats verstevigen die hij verdient aan de top van het Noord Amerikaanse spanningscanon.”

 

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.