Isaac en de kattenpil

Ruis en Wolf (onze katten) waren bijna 6 maanden. Buurman Ludo was de eerste die er aan dacht dat we moesten uitkijken dat ze geen kindjes zouden krijgen. Ik belde de dierenarts om te overleggen en ze adviseerde me om te wachten met steriliseren en castreren maar wel alvast de kattenpil te halen. Ik legde aan onze meisjes Saar en Roos uit waarom ik even naar de dierenarts moest.

Saar vroeg of Ruis dan niet ook een pil zou moeten, dat leek haar wel zo eerlijk! Ik lachte en zei dat dat niet hoefde omdat Ruis niet zwanger kon worden.

“Heb jij wel eens een zwangere meneer gezien?” vroeg ik.

Saar was even stil, ze dacht na. “Ja”, zei ze toen, “meneren kunnen wel zwanger worden! Isaac, onze oude oppas, bijvoorbeeld is een jongen met een meisjes lijfje, hij kan gewoon zwanger worden!”.

“Oh ja”, zei ik vol bewondering over deze open out of the box slimheid van mijn prachtige Saar, “natuurlijk, wat stom van mij, je hebt gelijk!”.

“Ja” riep Roosje enthousiast, “en als je tekent of gewoon knutselt of in je fantasie kijkt kunnen meneren ook gewoon zwanger zijn!”.

Mijn hart smolt bij de aanblik van die slimme trotse Roos die daar weer in haar onderbroekkie op tafel stond te stuiteren.

“Jeetje meiden, weten jullie wel hoe waanzinnig giga mega trots ik op jullie ben?! Wat kan mami nog veel van jullie leren!”.

Julia Vriends

Saar, Roos en de mama’s

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.