I’m coming out: Mike

“Eigenlijk wist ik het altijd al en ook m’n moeder zag het al op heel jonge leeftijd. Ik vond het leuk om pruiken op te doen en jurkjes aan te trekken. Maar in Groningen was gay zijn nog niet zo geaccepteerd als bijvoorbeeld in Amsterdam.

Toen ik uit de kast kwam bij mijn ouders, zei mijn moeder dan ook: “Dat wisten we al heel lang.” Daardoor werd ik steeds minder bang om uit de kast te komen voor de rest van de wereld. Ik was 13 jaar toen ik in februari 2018 uit de kast kwam en ik wist toen al precies wat ik later wilde worden: de beste drag queen ooit!

“Dat wisten we al heel lang!”

De hele wereld moest mijn stem laten horen, maar hoe moest ik dat doen? Ik was nog maar 13 jaar en had nog geen eigen geld. Het eerste ‘drag dingetje’ dat ik kreeg was een klein make-up tasje van een vriendin van mij. Zo begon het. Daarna heb heel snel besloten om ook uit de kast te komen bij mijn klas. Als gay én als drag queen. Iedereen vond het geweldig. Ik ontving alleen maar liefde van zowel leerlingen als docenten. Haat heb ik na mijn coming out niet ontvangen, op een keer via social media na. Iemand dreigde foto’s van mij met make-up te verspreiden in noord Nederland.

Maar nu kan ik met trots zeggen dat ik een mooie en goede drag queen ben. Met een drag familie waar ik heel trots op ben!

Mijn droom komt uit. Ik kan mijn stem laten horen.”

Mike van de Port /  Melissa lá queen

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.