‘Tu me manques’ openingsfilm 23e Roze Filmdagen

Roze Filmdagen brengt dit jaar voor de 23e keer de beste LHBT-gerelateerde films naar Amsterdam. Van donderdag 12 maart tot en met zondag 22 maart is het Ketelhuis het decor van niet eerder vertoonde speelfilms, korte films en documentaires van over de hele wereld. Tijdens Roze Filmdagen worden ruim 140 films met verschillende thema’s getoond. Het festival opent met ‘Tu me manques’ van Rodrigo Bellott. Deze film was tevens de Boliviaanse inzending voor de Oscars 2020.

Tu me manque

Nadat zijn zoon Gabriel is overleden, heeft de conservatieve Jorge per ongeluk een Skype gesprek met Gabriel’s ex-vriend Sebastian. De start van een zoektocht van een vader naar zijn zoon. De film combineert een diep persoonlijk verhaal met een universele oproep tot liefde en acceptatie. Deze openingsfilm van regisseur Rodrigo Bellott was de Boliviaanse inzending voor de Oscars.

“Met deze openingsfilm vieren wij het belang van diversiteit, inclusie en zelfbeschikking. Iedereen heeft recht op eigen keuzes in identiteit. En zou niet door anderen gedwongen moeten worden uit de kast te komen,” aldus Huib Koeleman, voorzitter van Roze Filmdagen

“Met deze openingsfilm vieren wij het belang van diversiteit, inclusie en zelfbeschikking”

Slotfilm

Het festival wordt op zondag 22 maart afgesloten met de film ‘Monsoon’. In dit poëtische verhaal van regisseur Hong Khaou schittert Henry Golding (Crazy Rich Asians, Last Christmas). Golding speelt Kit, een homoseksuele man die vanuit het Verenigd Koninkrijk terugkeert naar Saigon om de as van zijn ouders te verspreiden. Via een gay dating app ontmoet hij Lewis. De Amerikaanse expat heeft zijn eigen persoonlijke band met Vietnam. De film onderzoekt de complexiteit van hoe onze cultuur, geschiedenis, seksualiteit en familiegeschiedenis onze identiteit vormen.

Internationale gasten

Naast de regisseur van de openingsfilm Rodrigo Bellott, komen ook vele andere internationale gasten op bezoek. Daar zijn: Marco Berger (Argentinië), regisseur van  ‘Cazador’, Ivana Black (VS), actrice uit ‘The Garden left behind’, Arturo Montenegro van de Panamese Oscar-inzending ‘Todos Cambianons’ en Faraz Shariat (Duitsland), regisseur van ‘No hard feelings’.

Op de social mediakanalen van Gaykrant en de Roze Filmdagen verschijnen de komende tijd teasers van de speelfilms, documentaires en korte films uit het filmprogramma. Het volledige programma wordt vanaf 21 februari bekendgemaakt via www.rozefilmdagen.nl.


Gaykrant is officieel mediapartner van de Roze Filmdagen

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.