Henri Haan | ProfieLHBT+

Henri Haan (44) komt uit Groningen. Hij werkte 12 jaar als DJ in de legendarische De Golden Arm. Hij is radiomaker, verslaggever en presenteert zijn eigen radioprogramma op de stadszender van Groningen, OOG. Daarnaast produceert hij radio- en televisiecommercials bij productiehuis Het Media Atelier. Dikke kans dat je zijn werk op de radio hebt gehoord!

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Belangstellend, nieuwsgierig en wil altijd het naadje van de kous willen weten. Ik ben heel eigenwijs maar ook een levensgenieter. Humor voert vaak de boventoon, ben altijd in voor een feestje en gek op donderjagen!

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Oef… Voorbeelden zijn er genoeg. Ik laat me het meest beïnvloeden door de mensen die het dichtst bij me staan. Vrienden en familie. Mijn favoriete voorbeeld is mijn zus, maar ook mijn moeder. Van hen heb ik geleerd dat het nooit te laat is voor verandering in je leven. Daarnaast vertrouw ik heel graag op mijn eigen intuïtie.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit

Man die homoseksueel is en van mannen kan genieten.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Ik voel niet de behoefte om bij iedere zinspeling of opmerking mijn seksleven en plein public duidelijk te maken. Als mijn homoseksualiteit ter sprake komt in een hetero-setting, ga ik algemene vragen zeker niet uit de weg. Maar draait het uit op vragen als ‘Wie is het mannetje en wie het vrouwtje?’, torpedeer ik deze resoluut met een wedervraag die net zo verschrikkelijk is voor de vraagsteller!

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Ik kan erg genieten van een flamboyant persoon, op welke manier dan ook. Een vent moet gewoon lief zijn, de juiste intenties hebben, er goed uit zien, iets groter zijn en mooie blauwe ogen hebben. Hey, dat gaat over mijn eigen vent, bedenk ik me net!

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Me overvloedig vaak niet druk hoeven te maken over het begeren van vrouwen.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Scheldpartijen en bedreigingen in een omgeving waar ik veilig zou moeten zijn.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Er moet meteen meer geld komen voor het COC. Dat kunnen zij dan besteden aan voorlichting, hulp en ontspanning. Er is een hoop werk te doen in onze samenleving. We glijden qua acceptatie weer af naar het niveau van de jaren 80, maar dit keer mét grote cultuurverschillen onder bevolkingsgroepen. Daarnaast moeten we af van de ‘Grindr-cultuur’ bij jonge outers; “Ben je homo, dan moet je Grindr gebruiken en je bent klaar!” Leuk voor de seks als je boven de 18 bent en je kwakkie kwijt wilt, maar als het gaat om de versteviging van de positie van jonge gays in hun eigen omgeving en de samenleving schiet een app waarin je als neukobject wordt gezien totaal niet op!

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Lieve man, vriend, zoon, broer, neef, collega, kennis en mens!

10) Wat is je motto?

Maak plezier van het leven en lach! Ga lekker op je bek en dwing bij iedereen af dat je in een leerproces zit! Geniet en luister veel muziek. Zing keihard mee onder de douche maar bovenal, doe niets wat ik ook niet zou doen!

Foto: Jan Kruize 


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Henri Haan | ProfieLHBT+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.