Tal van reformatorische scholen hanteren afwijzende verklaringen over LHBT’s

In de schoolprofielen van veel reformatorische scholen in Nederland staan afwijzende uitspraken over LHBTI’s, zo blijkt uit onderzoek van Pointer van KRO-NCRV. Het COC noemt dat onacceptabel en pleit voor maatregelen. Kamerleden Jasper van Dijk (SP), Kirsten van den Hul (PvdA), Vera Bergkamp en Paul van Meenen (beiden D66) stellen de kwestie aan de orde in de Tweede Kamer.

“In de wet staat dat elke school respect en een veilig klimaat voor LHBTI-leerlingen moet creëren”, aldus een woordvoerder van COC Nederland. “Als ouders of kinderen van tevoren al moeten beloven dat ze achter deze standpunten staan, kan je nooit zorgen voor respect en veiligheid voor die groep op school. Dat is onacceptabel, LHBTI-leerlingen moeten hiertegen beschermd worden.”

Het COC wil dat minister Arie Slob (Onderwijs) en minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) de scholen aanspreken op de verklaringen. Ook zouden de kerndoelen, die bepalen dat scholen respect voor LHBTI’s moeten bijbrengen, volgens de organisatie snel moeten worden aangescherpt en verduidelijkt.

Lees meer via coc.nl

Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.


 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.