LGBTQ Humans of Amsterdam #9 | Marlieke

“Ik ben al drie jaar bezig met het project LGBT Youth Performance Initiative Amsterdam. Dit project is gericht op jongeren tussen de 14 en 24 jaar die een voorstelling uitvoeren en hun persoonlijke verhalen vertellen door middel van dans, beweging, tekst en film. Ik doe dit niet voor mezelf, maar voor deze jongeren en nieuwe generaties die een weg probeert te vinden in een andere realiteit dan die wij hebben meegemaakt.

“Ze weten precies wat ze willen, waarom ze mee doen en wat ze eruit willen halen”

Elk jaar heb ik de jonge spelers heel erg zien groeien. Ze creëren een sterke band met elkaar waardoor ze elkaar helpen onderzoeken wie ze zijn en wie ze willen zijn. Door samen te werken en dat te vertalen naar podiumkunsten schetsen ze een beeld van de belevingswereld van jongeren van hun eigen leeftijd. Ik zie het niet als een levensverandering voor hen, maar echt als een soort injectie in hun leven. Het is prachtig om ze te zien groeien in hun kracht. Ze weten precies wat ze willen, waarom ze mee doen en wat ze eruit willen halen. Ik weet wat het effect is van wat ik doe met dit project. Het geeft mij daarom veel voldoening.”

Marlieke

Meer informatie over LGBT Youth Performance Initiative Amsterdam op Facebook


Foto: © Feargal Agard

Founder of Humans of Film Amsterdam
https://humansoffilmamsterdam.com/


In samenwerking met Feargal Agard – founder van Humans of Film Amsterdam – presenteren we LGBTQ Humans of Amsterdam: een serie LHBT+ ‘portretverhalen’ 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.