Protestactie van Navratilova en McEnroe tegen tennislegende

Oud-tennissers Martina Navratilova en John McEnroe hebben bij de Australian Open – wederom – hard uitgehaald naar een andere tennislegende, de inmiddels 77-jarige Margaret Court.

Navratilova en McEnroe roepen de Australische tennisbond op de naam van de Margaret Court Arena in Melbourne te veranderen in de Evonne Goolagong Arena vanwege Courts openlijke en herhaalde homofobe uitspraken. Court is werkzaam als dominee in haar woonplaats Perth en heeft zich meermalen negatief uitgelaten over het homohuwelijk, gelijke rechten voor transgenders en zich uitgesproken tegen abortus.

Meer informatie via nos.nl


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.