De val | Griekse Toestanden #8

Het is weer een warme dag en er is overdag niets anders te doen dan naar het strand gaan. Ik begin me hier een beetje te vervelen het is of veel seks en strand of het is strand alleen. Piemels genoeg gehad hebbend, ben ik toe aan mensen met een verhaal. Ik besluit morgen te vertrekken naar Paros. Ik wandel langs een reisbureautje waar ze boottickets verkopen en boek een enkeltje Paros. De boot vertrekt om half een, een mooie tijd. Dan kan ik rustig uitslapen, pakken en naar de haven lopen of een taxi nemen. Tony mijn bevriende taxichauffeur zal wel klaar voor me staan. Ik ga vanaf de haven direct naar het strand en heb nog een heerlijke laatste stranddag.

Op de terugweg loop ik naar de taxistandplaats en vertel Tony over mijn vertrek. Hij staat erop mij weg te brengen en kondigt aan een halfuurtje eerder te komen. Ik hoef me niet af te vragen wat hij eerder komt doen. Nou, ja met hem ben ik hier begonnen, laat ik dan ook maar weer met hem eindigen. Na het strand neem ik een douche, laat me lekker opdrogen op mijn balkon en ga de stad in om wat te eten en te drinken. Het is hier ‘s avonds toch wel heel feeëriek. De menigte heeft zijn mooiste kleren aan en de straten zijn brandschoon met wit gekalkte vlakken. De huizen ook wit en het is druk maar niet heel lawaaierig. Even denk ik er nog over om mijn ticket te veranderen, maar ach waarschijnlijk is Paros ook weer mooi en gezellig.

Ik verstijf en wordt doodsbang; dit kan niet goed aflopen. Ik voel hoe hij mijn handen loslaat en met zijn voet een trap tegen mijn borst geeft

Na het eten in een kleine Griekse taverne, herb balls vooraf, lamsstoof als hoofd en een klein stukje Griekse baklava als dessert, besluit ik voor het laatst mijn geluk te beproeven op de rotsen achter Castro, een vermaarde cruiseplek. Het is inmiddels donker als ik er aankom en voor me zie ik een man met blote rug zijn broek hangt half over zijn gespierde harde billen, het totaalbeeld ziet er zeer appetijtelijk uit. Ik ga achter hem staan en laat mijn hand over de billen en in zijn broek glijden. De man draait zich om en ik kijk in de zwarte ogen, waar ik al twee keer eerder op het eiland in keek. Hij draait mij om op de glibberige rotsen, zodat ik met mijn gezicht naar zijn gezicht gericht sta en met mijn rug naar het water. Dat is een heel onhandige houding, want ik kan heel moeilijk mijn balans houden.

De rotsen zijn ongelijk en glad. Hij doet zijn broek nog iets naar beneden en zijn geslacht komt boven de broekrand uit. Hij pakt mijn hoofd met een hand en drukt het naar beneden, terwijl hij met zijn andere mijn rugzak pakt. Ik probeer mijn rugzak vast te houden, maar dat lukt niet. Ik grijp met beide handen zijn broekrand en trek die naar beneden; zijn indrukwekkende geslacht staat voor mijn neus. Dan voel ik hoe hij mijn handen beet pakt en met geweld losrukt van zijn broek, ik kijk omhoog en schrik: ik zie haat, haat en minachting in een blik. Ik verstijf en wordt doodsbang; dit kan niet goed aflopen. Ik voel hoe hij mijn handen loslaat en met zijn voet een trap tegen mijn borst geeft.. Ik val achterover met mijn hoofd op een uitstekende rots, terwijl de golven over mijn hoofd spoelen. Als laatste hoor ik een kreet. Iemand roept om hulp en ik zak weg in het donker. Ik zie en voel niets meer.

Over twee weken: aflevering #9

Griekse toestanden, een vervolgverhaal in 26 afleveringen
Tekst: Eduard Hoekstra
Illustratie: Julia Kiryanova

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.