Gay Circus: Alle lijntjes komen samen

Alex Sijm (43) had als jongetje van 4 jaar een droom: circusdirecteur worden. Deze droom is inmiddels uitgekomen en jaarlijks maakt hij samen met zijn team drie verschillende circusproducties. Dit jaar bestaat Sijm Circus & Events 20 jaar, reden voor een feestje! En zo is het idee voor Gay Circus Amsterdam ontstaan. Een productie waarbij alles uit de kast wordt getrokken. Op donderdag 13 en vrijdag 14 februari (Valentijnsdag) 2020 wordt op het complex van De Thuishaven in Amsterdam een productie gebracht met 12 ‘roze’ circusacts, dansers, zanger(e)s(sen) en een bijzondere afterparty.

Tot en met de voorstellingen verteltAlex Sijm regelmatig over de voorbereidingen, repetities en alles wat er komt kijken bij het maken van het Gay Circus. Een uniek concept voor Nederland!

Net als het publiek past het Gay Circus niet in een hokje en dat moeten wij ook niet willen.

Hokje

Tijdens de Kerstvakantie draaide ons Wintercircus op volle toeren. Ondertussen ging de promotie voor het Gay Circus gewoon door. Bij Funhouse waren wij te gast met ons promotieteam en via verschillende andere kanalen werd ons nieuwe concept onder de aandacht gebracht. De prangende vraag bij het publiek blijft: wat is het Gay Circus nu precies? Of beter gezegd in welk hokje kunnen wij het plaatsen. Want mensen plaatsen graag alles in een hokje. Met het Gay Circus is dat lastig. De avond begint met een twee uur durende show vol glitter, glamour, verleiding, adembenemende acrobatiek, humor en circusacts van het hoogste niveau. Na de show volgt een feest tot diep in de nacht met DJ’s en dansers. Voor de avond zijn geen regels. Iedereen mag komen en zijn zoals hij/zij is. Samen genieten van een show en lekker dansen; daar gaat het om. Net als het publiek past het Gay Circus niet in een hokje en dat moeten wij ook niet willen.

Monte Carlo

Half januari was ik in Monte Carlo te gast bij het Internationaal Circusfestival. Tijdens het congres voor circusproducenten gaf ik een presentatie over het Gay Circus. De reacties waren enthousiast en ook in het buitenland is nu belangstelling voor dit mooie concept. Inmiddels is voor de 1e editie van het Gay Circus al 80% van de kaarten verkocht. De gay scene blijkt zin te hebben in dit nieuwe en bijzondere event.

Fred Butter loopt thuis de hele dag op hakken om straks in topvorm te zijn voor de opening

Spannend

Met nog 14 dagen te gaan begint het spannend te worden voor ons team. Afgelopen week hadden wij productie overleg bij de Thuishaven en iedereen wordt steeds enthousiaster. Draaiboeken krijgen vorm, repetitieschema’s worden voor de laatste keer gecheckt en er komen 101 verschillende telefoontjes binnen. In de studio’s van Crea repeteren de dansers, lichtontwerper Radek Cadil bedenkt de mooiste plaatjes en acteur Fred Butter loopt thuis de hele dag op hakken om straks in topvorm te zijn voor de opening. Maandag 10 februari beginnen wij met de opbouw op het terrein van Thuishaven in Amsterdam. Ook de repetities voor de show gaan dan van start. Alle lijntjes komen samen. Een project waar ruim vijftig mensen met veel liefde en energie aan werken.

En mocht je inmiddels meer willen weten over het Gay Circus? Kijk dan op www.gaycircus.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.