Dag Camiel

Naast Daniëlle die jaren lang een of meer schooldagen per week heeft opgepast (eerst op Saar en Roos en later op alleen Roos) hadden we altijd flexibele oppassen die we af en toe konden inzetten.

Eerst Merel, ons lieve buurmeisje, die uiteindelijk naar Londen verhuisde. Toen Lotte, ons overbuurmeisje en vriendinnetje van Merel. Toen Lotte uiteindelijk ook ging studeren adviseerde ze ons een vriendin van haar: Iza. Ik nodigde Iza uit om haar te leren kennen. Iza was een ogenschijnlijk zelfverzekerd, mooi stoer meisje met lange blonde haren en Doctor Martins. Ze had oppaservaring en er was direct een super leuke klik met Saar en Roos. Iza deed een tussenjaar met een intensieve cursus aan het conservatorium en ze kon Saar en Roos tijdens het oppassen gitaarles geven. Iza was perfect.

Iza en Juliette

Mijn moeder die normaal gesproken op dinsdag vaste oppas was, werd deze tijd erg in beslag genomen door het ziektebed van mijn vader. Zo was het dat Iza een paar maanden elke dinsdag de meisjes uit school haalde en behoorlijk veel bij ons was. Iza werd verliefd op een onwijs leuk meisje en zo kwam ook Juliette, haar vriendin, steeds vaker bij ons over de vloer. Echt gezellig, een heel fijn team. De meisjes waren gek op ze.

Traject

Op een dag toen ik uit werk kwam zat mijn vrouw Dagmar die er net wat eerder was al met Iza te kletsen. Roosje zat er op het aanrecht bij. Toen ik een biertje voor Iza en mij pakte en erbij kwam zei Iza dat ze ons iets wilde vertellen. Ze zei dat ze zich eigenlijk haar hele leven al jongen of man gevoeld heeft en dat ze besloten had om nu het traject van transitie in te gaan. Saar kwam er bij, best interessant natuurlijk.

Camiel

We legden aan de meisjes uit dat Iza eigenlijk een jongen is in een verkeerd lijfje en dat ze haar lijfje nu langzaam gaan veranderen zodat het weer beter klopt. Iza is vanaf nu dus een jongen. Iza vertelde dat ze dacht dat ze voortaan Camiel wilde heten. Saar en Roos keken begripvol, Saar haalde haar schouders op: ‘oké,’ zei ze. De meisjes leken het volledig normaal en geen enkel probleem te vinden. Wij kletsten nog even met z’n drieën verder terwijl de meisjes weer hun gang gingen. Toen hij even later weg ging stonden we met Saar en Roos voor het raam te zwaaien. “Daaaaaaaaaaag Camiel!” riep Roosje.

Inmiddels heeft Camiel zijn naam veranderd naar Isaac… ?

Liefs,

Saar, Roos en de mama’s

Julia Vriends

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.