Martijn Kolkman (Qmusic) wint De Nachtwacht Award 2020

Spreekbuis.nl heeft zojuist bekendgemaakt dat Martijn Kolkman met zijn Qmusic-nachtprogramma winnaar is van de Nachtwacht Award 2020.

De Nachtwacht Award is een radioprijs voor het beste nachtprogramma van Nederland. Martijn Kolkman (1978) is sinds zijn 13e actief op de radio. Van de lokale omroep wist hij in 1998 een overstap te maken naar Radio 538. Sinds oktober 2018 is hij door de week bij Qmusic te horen van 00:00 tot 02:00 uur. De afgelopen jaren heeft hij een vaste schare loyale fans weten op te bouwen, waardoor hij dit jaar de meeste stemmen wist binnen te halen.

Dit is de Top 5 op basis van aantal stemmen:

  1. Martijn Kolkman (Qmusic)
  2. Nachtzuster (Astrid de Jong – NPO Radio 1 – Omroep Max)
  3. RickvanV Doet 2 (Rick van Velthuysen – NPO Radio 2 – Powned)
  4. Kevin (Kevin van Arnhem – 3FM – KRO-NCRV)
  5. Miss Podcast (Mischa Blok – NPO Radio 1 – AVROTROS)

Eline Maarse (Spreekbuis.nl): ‘‘Mooi om te zien dat er zoveel luisteraars gestemd hebben op hun favoriete nachtprogramma. Het was een spannende wedstrijd die gewonnen is door een radioman in hart en nieren die de luisteraars van Q music dinsdag tot en met vrijdag aan de radio gekluisterd houdt..

Nachtwacht Award

De Nachtwacht Award is een radioprijs voor dj’s die voor de nachtbrakers, nachtwakers en nachtwerkers de mooiste radio maken.  De award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op radio 1 en 2 te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Ferry Maat, Peter van Dam, Rob van Someren en Ron Brandsteder.

Vorig jaar wist het nachtprogramma ‘Onze Man in Deventer’ (NPO Radio 1/ BNNVARA) de meeste stemmen binnen te halen. In de Wereld Draait Door ontving presentator Özcan Akyol De Nachtwacht Award 2019.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.