Roze Filmdagen 2020: 5 nieuwe teasers

De 23ste editie van de Roze Filmdagen vindt van plaats van 12-22 maart in bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam. Tijdens deze editie worden wederom de beste LHBTQ-films op het grote witte doek vertoond. Hierbij onthullen we de tweede set films. Met producties uit o.a. Mexico, India en Rusland.

END OF THE CENTURY
(Lucio Castro, Argentinië)

Ocho, een dertigjarige Argentijnse schrijver ziet in Barcelona Javi, een Spaanse jongen die daar ook op vakantie is. Ze flirten wat, maar tot een ontmoeting komt het niet. Een dag later hangt Ocho uit zijn AirBnB appartement en ziet Javi lopen. Hij nodigt hem uit naar boven te komen en dan komen ze erachter dat ze elkaar al kennen, van een ontmoeting in Barcelona twintig jaar geleden.

A romantic drama film about a man from Argentina on vacation in Barcelona, who hooks up for a casual sexual encounter. However, the men soon realize that they have met before, 20 years earlier in 1999, when they were both in the closet about their sexuality and too afraid to pursue a relationship with each other.\

CATAMARAN
(Swarnavel Eswaran, India)

Patriarch Singaram en zijn wees nicht Anandhi zijn overlevenden van de Tsunami. De mooie Anandhi geeft les op de plaatselijke school en valt voor een nieuwe lerares. Singaram wordt voor de keuze gesteld: of zijn geliefde nichtje en haar partner verdedigen tegen een boze gemeenschap of met hun homofobie meegaan. Prachtig voorbeeld van de opkomende queer cinema uit Zuid-India.

The coming-of-age tale of Tsunami-survivors in a small village where a conservative maternal uncle supports his orphaned niece and nephew while they struggle with their simple but complicated lives. It is a metaphorical film that shows the gradual acceptance of a lesbian relationship by an affectionate uncle.

THIS IS NOT BERLIN
(Hari Sama, Mexico)

Het is 1986 in Mexico City. Carlos is zeventien. Hij past nergens bij: niet bij zijn familie, niet bij zijn vrienden op school. Maar alles verandert wanneer hij wordt uitgenodigd in een mysterieuze nachtclub waar hij het ondergrondse nachtleven ontdekt met punk, seksuele vrijheid en drugs. Ondergedompeld in een nieuwe wereld wordt de relatie met zijn beste vriend Gera op scherp gezet en ontdekt hij een passie voor kunst.

It’s 1986 in Mexico City and a group of young friends are approaching adulthood, exploring the city’s sexually fluid, neon-lit subculture as a refuge from their country’s pervasive machismo and homophobia. The autobiographically inspired feature is a joyfully edgy dive in the Mexico City punk/New Wave underground of the mid-80s.

SEAHORSE
(Jeanie Finlay, Engeland)

De baanbrekende zoektocht van een 30-jarige homoseksuele transman die een ​​oud verlangen wil vervullen: zijn eigen gezin stichten. Hij realiseert zich snel dat wat voor hem pragmatisch voelt, voor anderen diep verwarrend en confronterend is. Prachtige documentaire over een vader die gaat bevallen.

Made with unprecedented access and collaboration over three years, the documentary follows Freddy, a gay transman, from preparing to conceive right through to birth. It is an intimate, audacious and lyrical story for the cinema about conception, pregnancy, birth and what makes us who we are.

SIBERIA AND HIM
(Viatcheslav Kopturevskiy, Rusland / VS 2019)

Siberië is een woeste kale wildernis waar amper een bewoonde wereld is. Voor twee zwagers in een geheime relatie de enige plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Onderweg naar de oma van een van hen, brengen ze de nachten in elkaars armen door. Maar de suggestie dat dit Ruslands antwoord is op Brokeback Mountain is van korte duur. Verbluffend mooie cinematografie domineert deze confronterende film waarin de dialoog schaars is.

Farmhand Sasha and policeman Dima are brothers-in-law and⁠ secret lovers. Over the course of their journey to visit Sasha’s grandmother, unspoken truths are uttered, intimacy is built, and authenticity is challenged. Although they may be far from the peering eyes of their oppressive society, their relationship teeters on a dangerous precipice.


Het volledige programma staat online vanaf 21 februari op www.rozefilmdagen.nl

Gaykrant is mediapartner van Roze Filmdagen

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.