Bas Scholtes | ProfieLHBT+

Mijn naam is Bas Scholtes, 40 jaar en woonachtig in Den Haag. Ik ben geboren te Jakarta Indonesië en ben geadopteerd toen ik 3 maanden oud was en naar Nederland gekomen. Iets wat ik vooral toen ik heel jong was maar heel moeilijk kon accepteren. Want ik had een ander kleurtje en ik voelde al aan dat ik ‘anders’ was dan anderen. Momenteel werk ik al heel wat jaren als beheerder in een kamerverhuurbedrijf dat ramen verhuurt aan prostituees in de Haagse Red Light District. Een (duistere) business die mij altijd al heeft aangetrokken. Oorspronkelijk kom ik uit de mode detailhandel. Naast mijn werk verricht ik al enige jaren vrijwilligerswerk dat zich voornamelijk richt op eenzame ouderen in de wijk. Vorig jaar was ik zelfs in de running voor de titel als ‘Haagse held 2018’ in de categorie Zorg en Welzijn. Een kroon op mijn werk. En mocht ik ergens nog een beetje tijd overhebben, dan figureer ik ook nog graag in diverse films en series. 

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik ben sociaal, gezellig en zeer optimistisch ingesteld. Maar ik heb ook een zeer gevoelige kant. Een kant die ik liever niet graag toon.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Ik heb geen grote bekende voorbeelden maar voor mensen die een bepaald doel hebben gesteld en daadwerkelijk hebben bereikt, heb ik ontzettend veel respect.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben hartstikke homo en voel me 100% man. In het verleden heb ik veel aan travestie gedaan maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om ooit fysiek vrouw te worden. Ik ben heel tevreden met wie ik ben maar vooral kan zijn.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Ja absoluut! Omdat ik vind dat homoseksualiteit in de maatschappij moet worden geaccepteerd maar dat dit helaas nog steeds niet anno 2019 als normaal word beschouwd.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Meest aantrekkelijk in iemand vind ik uitstraling én karakter. Aangezien ik al enige tijd (zeg maar jaren) vrijgezel ben blijkt deze combinatie naar mijn mening maar erg moeilijk te vinden hahaha!

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Het meest positieve is dat ik met de mooiste vrouwen om kan gaan waar menig hetero man jaloers op is!

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Het meest negatieve is toch wel dat ik in het verleden verschrikkelijk ben gepest vanwege het homo zijn. Dat heeft er als kind zijnde ontzettend ingehakt. Helaas maar waar.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Acceptatie. Het is zo jammer dat er nog steeds ontzettend veel discussies omtrent LHBT-ers zijn. Allemaal niet nodig. Leven en laten leven toch? Ik ben daar heel nuchter in. Er zijn zoveel belangrijkere dingen in het leven dan je druk maken om iemands geaardheid.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als iemand die vele diepe dalen op eigen kracht heeft overwonnen. Het leven is een groot leerproces en het heeft me gemaakt zoals ik nu ben.

10) Wat is je motto?

Mijn motto is ‘slim moet je zijn, dom moet je spelen’. Hou dat altijd in je achterhoofd.


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT+-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.