The Hang Out 070 wint John Blankenstein Award 2019

Gisteravond organiseerde COC Haaglanden de 10e editie van de John Blankenstein prijsuitreiking. Deze jaarlijkse LHBT+ emancipatieprijs is in het leven geroepen om initiatieven die bijdragen aan de LHBT+ emancipatie uit te lichten en te stimuleren. De prijs is vernoemd naar John Blankenstein (1949-2006). De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en heeft veel betekend voor de LHBT+ers in de sportwereld en samenleving. 

Van de redactie

De prijzen werden uitgereikt door wethouder Bert van Alphen. Uit de 22 aanmeldingen bleven maar liefst 11 kanshebbers over. De eerste prijs was voor The Hang-Out 070. Hilde Vossen (Queer aan Zee) en Eveline van de Putte (o.a. schrijfster en Tour d’Amour) werden tweede en derde.

“The Hang Out versterkt en verrijkt de LHBT+ gemeenschap voor een inclusief Den Haag”

The Hang-Out

The Hang-Out 070 is uitgegroeid tot het platform voor LHBT+ Hagenaren met een biculturele achtergrond of affiniteit. Deze jongeren hebben maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen om in hun (geboorte)stad op te komen voor hun zichtbaarheid; op een manier die past bij hun identiteit, behoeften en prioriteiten. The Hang Out is positief kritisch, maar draagt te alle tijden een inclusief geluid uit met een empowerment effect. Ze brengen op een vernieuwende manier, nieuwe thema’s naar Den Haag. Dit blijkt onder andere uit het aanbod zoals ‘Queer Taste of Poetry’ en het Vogueing in haar oorspronkelijke vorm. Het platform heeft een groot bereik en de invloed op individuen is groot, zo blijkt uit enkele getuigenissen. “The Hang Out versterkt en verrijkt de LHBT+-gemeenschap en is het puzzelstukje dat nodig is voor een inclusief Den Haag,” aldus Sandra Khouw, bestuurslid van COC Haaglanden.

Eveline van de Putte, Hilde Vossen, Ben Baks, Anysha Bharo en Bo Constancia (The Hang Out), Bert van Alphen (wethouder Den Haag)

Ben Baks

Een eervolle vermelding was er voor Ben Baks. Deze man heeft zoveel gedaan voor de LHBTI-emancipatie, dat hij eigenlijk een algehele oeuvreprijs verdient. In 1989 heeft hij de European Gay & Lesbian Sport Federation (EGLSF) opgericht. Dit is de eenoverkoepelende organisatie voor LHBTI-sportverenigingen en -organisaties in Europa. Daarnaast is Ben actief voor verschillende LHBT initiatieven in Den Haag, zoals het Internationaal Homomonument. Ook is hij vanuit zijn rol als LHBTI-emancipator beleidsmaker bij het Ministerie van OCW. Hij heeft binnen de overheid een dusdanige ambassadeursrol opgebouwd, dat er inmiddels meerdere LHBTI-netwerken binnen diverse ministeries zijn opgebouwd.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.