Niels Tiedink | ProfieLHBT+

Niels Tiedink (20) is geboren in Duiven en woont nu in Arnhem. Hij werkt in de horeca en speelt een dag per week toneel. Zijn beperking heeft grote invloed op zijn leven maar hij heeft inmiddels wel zijn draai gevonden. 

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik ben een lief persoon die voor alles en iedereen klaar wil staan, soms iets te veel. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Ik heb inmiddels geleerd dat niet altijd kan, hoe graag ik dat ook zo willen. Door mijn beperking (ADD en ADHD) heb ik soms een vol hoofd en niet iedereen snapt dat. 

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Oeh! Wat leuk dat je dat vraagt. Mijn beste vriend zie ik als voorbeeld. Hij maakt ook heel veel dingen mee en we zijn samen een goed team. Bij hem kan ik altijd terecht als ik mij niet goed voel want hij snapt hoe ik in elkaar zit.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik geloof steeds meer dat ik homoseksueel ben ook al kijk ik soms nog naar vrouwen puur omdat ze wel wat hebben.  Maar ik ben blij met wie ik nu ben. Ik zeg altijd: “Kom uit de kast en proef de vrijheid!’’

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Ik vind het heel belangrijk om voor iedereen en alles te kunnen zijn. Dat mensen mij mogen vind ik heel belangrijk puur omdat ik al onzeker ben. Ik probeer daarom om alles eruit halen wat er in zit bij mensen maar heb inmiddels geleerd dat ik soms dingen moet loslaten.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

In een ander persoon vind ik het leukste als degene humor heeft. Natuurlijk valt er niet over alles te lachen maar toch vind ik dat heel erg belangrijk. Humor is toch een onderdeel van gezelligheid 😉

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Het meest positieve is toch echt wel mezelf te kunnen zijn. Als ik me alleen op vrouwen zo moeten focussen zou ik totaal niet gelukkig worden!

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Dat veel mensen een oordeel over je hebben heel snel als ze je bijvoorbeeld herkennen van Tinder.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Veel meer respect voor anderen, dat vind ik!

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als iemand die voor de andere altijd klaar stond. Dit kan niet altijd maar zo zou ik wel herinnerd willen worden.

10) Wat is je motto?

Ik zeg altijd: “Creëer je eigen mooie ik, want dat is het mooiste dat bestaat toch?  Puur omdat je niet moet schamen maar gewoon lekker jezelf moet zijn! 


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

2 thoughts on “Niels Tiedink | ProfieLHBT+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.