Musical Kinky Boots: grote kanshebber Musical Awards 2020

In het Amsterdamse VondelCS werden afgelopen vrijdag de genomineerden voor de Musical Awards 2020 bekendgemaakt. De vakjury, bestaande uit onder meer Alex Klaasen, Michiel de Regt en Arno Gelder bezocht het afgelopen half jaar alle producties. Met tien nominaties scoren de musicals Kinky Boots en Anastastia hoge ogen. Fun Home dat tijdens Pride Amsterdam te zien was, kreeg negen nominaties. “Dit is de Televizierring onder de musicals”.

Tekst: Paul Hofman

Aanstormend talent

Ook dit jaar kan het publiek bepalen welke musical het afgelopen seizoen het beste is. De Gaykrant sprak kort met het genomineerde aanstormend talent Michael Muyderman. Hij speelt in de musical Annie. Hij weet nog precies waar hij was toen hij hoorde dat hij genomineerd was voor de award van aanstormend talent. “Ik stond in de Xenos. Echt, het was supergaaf nieuws!” zegt hij enthousiast. De jury deelt tweeënvijftig nominaties uit, verdeeld over vijftien producties. Genomineerd voor ‘Beste musical groot’ zijn eveneens Kinky Boots, Anastasia en Lazarus. Fun Home is genomineerd in de categorie ‘Beste musical klein’, samen met Brugklas de Musical en ’t Schaep met de 5 Pooten.

Naidjim

Voor de beste mannelijke bijrol zijn Daniel Cornelissen (Marvellous), Ad Knippels (Fun Home), Pieter Embrechts (Lazarus), Dragan Bakema (Lazarus) en Naidjim Severina (Kinky Boots) genomineerd. Binnenkort volgt een uitgebreid interview met de Naidjim.

Kinky Boots

Eerder interviewde De Gaykrant acteur Jeff Aurik die in de musical Kinky Boots één van de engelen speelt. Zij zijn de dansers van Lola, de dragqueen die een bijzondere persoonlijke groei doormaakt. Evenals Charlie, de zoon van de eigenaar van een schoenenfabriek. Beide voldoen niet aan hun vaders ideaalbeeld. Zo vinden deze twee verschillende personen acceptatie, steun en verzachting in maar ook met elkaar. Deze musical moedigt kwetsbaarheid aan.

Jeff Aurik

Genderqueer

In het openhartige gesprek onthulde Jeff dat hij genderqueer is. Dat is een overkoepelende term is voor genderidentiteiten die niet exclusief mannelijk of vrouwelijk zijn. Dat een dergelijke identiteit los staat van iemands seksuele voorkeur weet niet iedereen, genderqueers kunnen alle mogelijke seksuele variaties hebben. “Ik voel mij non-binair. Geen man, geen vrouw, zeg maar het derde geslacht.”

Wil je op deze bijzondere musical stemmen, ga dan naar de website van de Musical Awards

De uitreiking van de Musical Awards 2020 vindt plaats op 22 januari 2020 in het RAI Theater in Amsterdam en wordt om 20.35 uur live uitgezonden door AVROTROS op NPO1. Frits Sissing zal het gala presenteren.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.