Roze beeld Aidsfonds kapot

Slechts vier dagen na de onthulling op Wereld Aids Dag is het standbeeld van het Aidsfonds kapot. Het roze beeld van een meisje dat om de veertig seconden een traan laat in een basin van tranen is bij de knieën afgebroken aangetroffen. Die traan staat symbool voor het feit dat wereldwijd om de veertig seconden iemand aan Aids overlijdt. Het beeld is onderdeel van een landelijke campagne en zou op verschillende plaatsen in het land te zien zijn. 

In eerste instantie werd gedacht dat het beeld het slachtoffer van vandalisme is geworden. Na onderzoek door de recherche van beeldmateriaal zou blijken dat er helemaal geen sprake is van vandalisme, maar dat het standbeeld is gevallen, waarschijnlijk door de wind.

Het standbeeld wordt momenteel weer in elkaar gezet in een atelier. “We willen daarna de tour gewoon afmaken en het beeld laten zien op andere plekken in Nederland. Het beeld reist binnenkort naar Amersfoort. We hopen dat het beeld daarna een vast plekje zal krijgen in Amsterdam,” aldus een woordvoerder van het Aidsfonds.

Meer info via: at5.nl


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.