Ashley Peternella | ProfieLHBT+

Ashley Peternella (27) is geboren op Aruba, maar sinds hij naar Nederland is verhuisd is hij de ware ‘jack of all trades’ geworden. Hij is jarenlang internationaal model, turnkampioen en hoofdklasse latin danser geweest. Hij is afgestudeerd als knowledge engineer en data scientist, hij werkt nu als social media manager voor KPN én is tv presentator voor OUTtv Europe. Hij was Mr. Gay World Aruba 2013 en 4de bij Mr. Gay World 2013, en is nu de huidige Mr. World Netherlands en kwartfinalist bij Mr. World 2019.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik noem mezelf een extraverte-introvert. Ik ben heel spontaan en kan makkelijk met iedereen praten, maar stiekem ben ik ook heel doordacht en heb ik ook veel ‘me-time’ nodig. Ik ben heel fanatiek in alles wat ik doe, vooral als het om sporten gaat. Ik wil altijd het beste uit mezelf halen. Ik ben ook heel eerlijk en direct. Als je geen eerlijk antwoord wilt krijgen, moet je het echt niet aan mij vragen.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Wendy Williams is wel een groot voorbeeld voor mij. Naast het feit dat ik ooit een eigen talkshow zou willen hebben, is ze ook een self-made persoon. Wij zijn ook beiden ware kreeften dus ik kan me met haar identificeren.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

A man that is gay in his own way.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Ik vind het belangrijk om mezelf als individu te profileren. Ik ben niet de representatie van alle mannen. Ook niet van alle gay mannen. En ook niet van alle gay mannen uit Aruba. Ik ben alleen de representatie van mij als persoon.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Als iemand zichzelf waardeert. Je kan een cardioloog zijn of een loodgieter, iedereen is waardevol. Zelfverzekerd zijn is sexy. Verder heb ik een zwak voor lange mannen en mooie benen.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Ik heb gemerkt dat er minder verwachtingen zijn over hoe mijn leven als gay man uit zou moeten zien. Bij hetero’s wordt er vaak dingen zoals een echtgenoot en kinderen op een bepaalde leeftijd verwacht. Ik voel me vrij om mijn eigen keuzes te maken.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Het onveilige gevoel dat je je overkomt bij situaties waar een hetero man nooit last van zou hebben.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Eerst elkaar en al onze verschillen accepteren en herinneren dat niemand een “slechte representatie” is van de community. Geen enkel persoon of groep mensen kunnen de enorme diversiteit in onze community representeren. We moeten elk ons zelf representeren en de ander steunen in zichzelf representeren voor wie zij zijn.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als een persoon die altijd volledig zichzelf is geweest en anderen heeft geholpen om zichzelf te kunnen zijn.

10) Wat is je motto?

To be early is to be on time. To be on time is to be late. To be late is to be forgotten.


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.