Sint en Piet make-over

Niet alleen Zwarte Piet is toe een update. Een make-over van de roomse goedheiligman zelf is ook op z’n plaats, denkt een lezeres van Trouw uit Heino. Zij vindt het vreemd dat in de strijd om Zwarte Piet Sinterklaas zelf buiten schot is gebleven. En dat terwijl een opzichtige rooms-katholieke bisschop ook niet meer past bij een volksfeest van een multiculturele samenleving.

Cartoonist ReinArt liet zijn fantasie de vrije loop en gaf Sint en Piet een hipster-make-over. Het hele artikel over de Sinterklaas make-over is hier te lezen.


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.