Sven Pallada | ProfieLHBT+

Ik ben Sven Pallada, geboren in Leiden maar ik woon alweer 10 jaar in Almere. Daar ben ik werkzaam in de beveiligingsbranche en werkzaam als backoffice op facilitair gebied. Dit is een zeer uiteenlopende functie: van het inkopen van de koffie tot aan de facturatiecontrole van de leasevoertuigen. Mijn passie ligt bij hardlopen, dit doe ik dan ook bijna dagelijks. Van 6 km tot marathon. Ik ben ook vrijwilliger bij de organisatie van de TCS Amsterdam Marathon. Daar ben ik sector parcoursleider, van a tot z medeverantwoordelijk voor een stuk parcours. Dit is erg leuk om te doen. Het is fantastisch zo’n menigte op ‘jouw’ onderdeel van het parcours hun hardlooppassie te zien uitvoeren.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Loyaal, trouw, eerlijk, vrolijk en druk.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Ik vind dit een lastige vraag, maar ik denk dat een ieder die ik heb mogen leren kennen een stukje heeft bijgedragen aan tot wie ik nu ben.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben zelf een vrij druk persoon en sta daardoor (en door mijn lengte van 1.98 cm ) al snel in de ‘picture’. Dat maakt het soms moeilijk om te zeggen wie ik ben, wat ik doe en wat mijn seksuele voorkeur is. Men is geneigd om mensen in hokjes te plaatsen en als ik dan mensen die ik niet ken vertel dat ik gay ben, dan  staat men daar vaak van te kijken. Dat is soms lastig maar aan de andere kant vind ik dat mensen elkaar moeten accepteren om wie ze zijn.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Nee, ik ben wie ik ben en houd uiteraard rekening met anderen. Ook probeer ik steeds meer te accepteren dat iedereen is wie hij of zij is. Dat neemt een hele hoop frustratie bij mij weg en daar komt steeds meer begrip voor terug. Ik merk ook dat als ik meer vragen stel en oprecht luister de gesprekken een stuk leuker en oprecht worden. Dus om op de vraag terug te komen: het gaat om de persoon; de rest vind ik niet relevant.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Iemand die optimistisch is en vol met passie zit. Daar word ik erg enthousiast van.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Mannen zijn direct. Ze hebben vaak een ‘what you see is what you get’ mentaliteit.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

De homowereld is een harde wereld. Er is minder ruimte voor emoties omdat het allemaal mannen zijn.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Minder in hokjes denken.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als een vrolijke drukke man die weet hoe hij in het leven staat (na jaren lang gezocht te hebben). 

10) Wat is je motto?

Pak het moment voordat het moment jou pakt.


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT+-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.