Kamer debatteert over meerouderschap

De Tweede Kamer debatteerde op donderdag 14 november met minister Sander Dekker  over meerouderschap. COC en Meer dan Gewenst drongen er de afgelopen dagen bij Kamerleden op aan om meerouderschap en – gezag nu eindelijk goed te regelen.

Het COC pleit al negen jaar voor een goede meerouderschapsregeling. In 2016 adviseerde ook de staatscommissie Herijking Ouderschap daartoe en op 7 maart 2017 beloofden acht politieke partijen – waaronder coalitiepartijen VVD en D66 – in COC’s Regenboog Stembusakkoord om hier snel werk van te maken.

Afgelopen zomer lieten de ministers Sander Dekker (Rechtsbescherming) en Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) echter aan de Kamer weten dat het kabinet vooralsnog alleen met een regeling voor deelgezag wil komen. COC-voorzitter Astrid Oosenbrug noemde dat ‘diep triest’. ‘Ieder kind heeft recht op een goede juridische band met zijn ouders, of dat er nou één, twee, drie of vier zijn’, aldus Oosenbrug.

Deelgezag biedt kinderen in meeroudergezinnen maar weinig juridische bescherming. “Met dit voorstel mogen de ouders straks wel mee naar een klasseavond, maar het kind wordt wees als zijn twee officiële ouders overlijden. Ik vind dat onacceptabel”, aldus Oosenbrug.

Meer informatie via coc.nl


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.