LGBTQ Humans of Amsterdam #7 | Maxime Hallatu

“Ik heb altijd een bepaalde filosofie meegedragen en dat is dat iedereen moet kunnen kiezen wat ze willen. Hierdoor voel ik mezelf een ‘ally’ van de LHBTI+ gemeenschap. Een paar jaar geleden ben ik bevriend geraakt met iemand die me vertelde dat hij uit de kast is gekomen voor zijn ouders en niet is geaccepteerd met name door zijn vader. Tot op de dag van vandaag spreekt hij zijn vader niet. Dit heeft mij aan het denken gezet. Mijn vader is een tijd geleden overleden, maar heeft altijd van mij gehouden zoals ik ben. Hoe zou het zijn als hij nog in leven was, maar mij niet zou accepteren om mijzelf?

Door de jaren heen heb ik mensen ontmoet die me meer bewust hebben gemaakt over hoe ik de vrijheid om te kiezen wie ik graag lief wil hebben als vanzelfsprekend aannam. Het is een vrijheid die niet iedereen kan ervaren, zelfs niet in Nederland! Ik heb bijvoorbeeld nooit met mijn moeder en vader aan tafel hoeven zitten om te zeggen dat ik heteroseksueel ben en hoefde ook nooit bang te zijn om afgewezen te worden vanwege mijn voorkeur. Dit jaar ben ik bezig met mijn Masterthesis over de Ballroom culture in Nederland omdat deze kampt met het probleem van racisme en homofobie tegelijk. Ik ben aan het kijken in hoeverre witte heteronormativiteit bestaat in de Nederlandse maatschappij. Tot zover ben ik er helaas achter dat het meer aanwezig is dan men wilt toegeven en ik wil graag bijdragen aan het behalen van de volledige rechten die de LGBTQ+ gemeenschap (van kleur) altijd heeft verdiend.”

Maxime Hallatu

English below

“I always carried the philosophy that everyone should choose whatever they wish for. Therefore I am considering myself as an ally of the LGBTQ+ community while I’m heterosexual myself. A few years ago, I made a friend and he told me about his coming out to his parents and it resulted in him being rejected by namely his father. Until today he never spoke to his father again. It baffled me because my dad passed away several years ago, but he always loved me for who I am. How would it be if he was still alive but did not accept me just for who I am?

Throughout the years I have met people who made me more aware of how I took the freedom to choose whomever I would like to love for granted. It is a freedom that not everyone is able to experience, even in the Netherlands! I never had to sit down with my parents and discuss that I am a heterosexual and also never been afraid of being rejected because of my preference. This year I am writing my Master thesis about the Ballroom culture in the Netherlands that copes with racism and homophobia at the same time. I am looking closely at the effects that white heteronormativity has on the LGBTQ+ community (of color) in the Netherlands. So far, I, unfortunately, found out that it is more apparent than people in the Netherlands would like to admit. I would like to contribute to achieving the full rights that the LGBTQ+ community (of color) has always deserved.”

Maxime Hallatu


Foto’s door © Feargal Agard
Founder of Humans of Film Amsterdam
https://humansoffilmamsterdam.com/


In samenwerking met Feargal Agard – founder van Humans of Film Amsterdam – presenteren we LGBTQ Humans of Amsterdam, – een serie LHBT+ ‘portretverhalen’ 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.