NS-conducteur: “Ik help geen homo’s”

Dat diversiteit binnen de Nederlandse Spoorwegen nog niet tot iedere werknemer is doorgedrongen, blijkt uit een incident dat vrijdagochtend op station Diemen-Zuid plaatsvond. Daar gebeurde iets dat de Nederlandse Spoorwegen ongetwijfeld in grote verlegenheid brengt: “Ik help geen homo’s.”

Tekst: Paul Hofman

Die ochtend stapt een jonge homoseksuele reiziger op het station Amsterdam-Zuid in met als bestemming Diemen. Als de trein minuten in Diemen-Zuid arriveert, beseft de jongen dat hij hier eigenlijk niet moet zijn. Diemen namelijk is zijn eindbestemming. Hij meldt zijn vergissing bij de conducteur en vraagt diens hulp. De man reageert direct en zegt letterlijk: “Ik help geen homo’s. Je had je reis gewoon beter moeten plannen.” Een seconde later sluiten de treindeuren achter de conducteur, de reiziger verbouwereerd achterlatend.

“Ik help geen homo’s. Je had je reis gewoon beter moeten plannen.”

Foto

De jongen ziet nog kans een foto van de betreffende conducteur te maken en plaatst deze op Facebook. De Gaykrant spreekt met de vriend van het slachtoffer die gezien zijn achtergrond niet bekend* wil worden.

Wij hebben de NS om een reactie gevraagd. Woordvoerder Geert Koolen laat het volgende weten: “Wij duiken hier in en verzoeken het slachtoffer een officiële klacht in te dienen. We nemen de melding heel serieus”.

*De identiteit van het slachtoffer is bekend bij de redactie.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

43 thoughts on “NS-conducteur: “Ik help geen homo’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.