Evan van Grinsven | ProfieLHBT+

Evan van Grinsven (41) werd geboren in Den Haag, groeide op in Rotterdam en woont nu samen in Amsterdam. Naast zijn drukke baan als Banqueting Manager heeft hij een passie voor reizen, met een voorkeur voor stedentrips, en maakt hij ook graag tijd vrij om de bouw en financiële ontwikkelingen van Disney-parken te volgen.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik ben heel direct, maar wel met respect. Ik hou er niet van mensen te kwetsen door mijn mening te uiten. Ik ben ook erg ruimdenkend en sta open voor een ieders verhaal. Daarom kijk ik niet zo snel op als iemand zijn persoonlijke verhaal met mij deelt. Ik merk dat mijn vrienden dit enorm waarderen.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Walt Disney himself. Ik weet dat de meeste mensen altijd denken van: Ow, die Evan houdt van tekenfilms… Hahah! Nee, het gaat veel verder dan dat. Disney is ooit begonnen met maar 40 dollar op zak. Door vaak te vallen en weer op te staan heeft hij zijn naam op de kaart gezet. Het bewijs dat je met klein beginnen uiteindelijk groot kan uitpakken, heeft hij wel waargemaakt.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Man. Maar zijn we hier niet te veel mee bezig tegenwoordig? Ik heb best moeite als iemand naar een ander kijkt en zich afvraagt wat voor gender diegene is. Voor mij hoef je niet echt van de daken te roepen wat voor gender je bent. Als iemand zijn gender met mij wil bespreken kan ik eigenlijk alleen maar reageren van: Ja… en? Mocht het onderwerp een keer ter sprake komen tijdens een goed gesprek, sta ik daarvoor open, maar ik hou sowieso niet van hokjes. Ik accepteer iedereen zoals ze mij ook zouden accepteren om wie en wat ik ben. Laat wel duidelijk zijn dat ik mij echt wel kan verplaatsen in hen die het er moeilijk mee hebben om er openlijk over te praten. Maar wat ik al eerder aangaf, ik ben daar persoonlijk iets te ruimdenkend voor.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Ik schaam mij niet zo snel en het is wat het is… ik heb geen ruimte voor mensen die mij niet accepteren om wie of wat ik ben. 

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Ow! Ik ben absoluut van de billen!!! Of hadden we het daar niet over?

Nou, goed…  Ik hou van openheid, elkaar in de ogen durven te kijken en gewoon zeggen waar het op staat. Iemand met een verhaal en een geschiedenis boeit mij erg. Ook een avonturier, iemand die plezier heeft in het leven en onderneemt. Maar ook belangrijk als ik iets van die persoon kan leren! 

En ik ben een beller. Geen app-er!

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Hahahah! Wat een vraag dit.

Goh! Nooit over nagedacht… misschien dat ik gek ben op “onze” feestjes?

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Hier heb ik dan weer wel over nagedacht. Rond mijn dertigste wilde ik graag aan kinderen beginnen. Mijn ex en ik kwamen er eigenlijk niet echt uit. Hij wilde een kind van eigen bloed en ik wilde adopteren. Ja, uiteindelijk zijn wij uit elkaar gegaan.

Later realiseerde ik mij hoe moeilijk het was om überhaupt aan kinderen als homo te beginnen. Ooit heeft iemand mij gezegd dat zij liever niet had dat haar kleinkinderen met ons op vakantie mochten, omdat er tegenwoordig “rare dingen” gebeuren. Dat heeft mij een behoorlijke klap gegeven en mijn kinderwens was ook meteen weg. Dat was voor mij een teken dat de wereld er helaas niet klaar voor was (dit was hoe ik er toen over dacht).

Nu zie ik vrienden van mij (man-man) een prachtig gezin vormen. Het maakt mij al blij dat de wereld steeds beter hiermee omgaat. Maar ik heb zelf die droom laten varen.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Allereerst wil ik wel zeggen, dat ik altijd wel zin heb in een Pride weekend! Waar ook ter wereld. Toch vraag ik mij af hoeveel zin dit heeft. Men is de boodschap kwijt. Ik vroeg het een tijd geleden aan een collega waarom wij een pride hebben, waarop hij reageerde: “omdat jullie ook een feestje willen”. Dit zegt ook wat over die persoon.  De meesten van ons zijn zo druk met feesten. Komt de boodschap nog wel over?

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden? 

Some people love me, Some people hate me. Ik denk dat alleen de mensen die van mij houden mij nog zullen herinneren, omdat ze echt de tijd en moeite hebben genomen om mij te leren kennen.

Ik heb een lange reis gemaakt naar waar ik nu in het leven sta en daar geniet ik nog heel erg van. Ik denk dat de meeste vrienden dat wel kunnen beamen. Ik ben heel spontaan en soms te impulsief. Dat heeft mij veel goeds gebracht.

10) Wat is je motto?

 Kijk ook eens met een andere reden in de spiegel.


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT+-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.