Protesten tegen homofobe fastfoodketen

Een net geopende filiaal van de Amerikaanse fastfoodketen Chick-fil-A in Groot-Brittannië ligt nu al onder vuur. Dit komt voornamelijk vanwege het homofobe gedachtegoed van de leiding in de Verenigde Staten. Felle protesten bleven dan ook niet uit en het winkelcentrum in Reading (VK) heeft laten weten dat de verhuurperiode niet verlengd zal worden. Eerder waren er al in Canada protesten tegen de komst van filialen van de keten, maar deze waren minder succesvol. In de Verenigde Staten hebben steden als New York, Chicago, San Francisco en Boston zich wel uitgesproken tegen de komst van filialen van Chick-fil-A.


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.