LGBTQ Humans of Amsterdam #6 | Alex

“Ik geloof dat de LGBTQI+ gemeenschap er voor en door de gemeenschap is. Momenteel staat het begrip empowerment voor transgender personen centraal. Samen staan we sterk. Juist door in gesprek te gaan met jongeren, ouderen en ervaringsdeskundigen kunnen mensen geholpen worden op het gebied van begrip, hulp, empowerment en emancipatie. Want dat staat niet zo één, twee, drie in een boek geschreven. Daarmee houd ik me bezig als bestuurslid van Transgender Netwerk Nederland (TNN). Deze organisatie maakt werk van plannen maken die bijdragen aan de emancipatie van transgender personen.

Het is tegenwoordig oké om te identificeren met gender non-conformiteit en gewoon je ware ‘ik’ te zijn. Dat geeft zo veel vrijheid want niet iedereen is ‘zwart of wit’: alles wat daar tussen is, mag! Nederland en met name Amsterdam is vrij genoeg is om jezelf te kunnen zijn. Mensen hebben eeuwenlang in een stramien gezeten. Ze mochten en konden niet zijn wie ze daadwerkelijk zijn. Ik denk juist dat de groei daarvan plaats vindt binnen de LGBTQI+ gemeenschap zelf. Dus blijf elkaar opzoeken, praat over alles en steun elkaar.”

Alex Kain

English below 

“I believe that the LGBTQI+ community is for and by the community and the concept of empowerment for transgender people is definitely on the agenda. United we stand strong! By engaging in conversation with young and older people with the aid of experiential experts you can help them when it comes to understanding, assistance, empowerment, and emancipation for transgender people. Because these subjects just aren’t really written in any books. This is what I occupy myself with as a board member of Transgender Network Netherlands (TNN). Together we work on plans that contribute to the emancipation of transgender people. Nowadays it’s okay to identify with gender non-conformity and just be your true self. That gives so much freedom because not everyone is ‘black or white’, and everything in between is allowed! Especially a place like the Netherlands and in particular Amsterdam where it is liberal enough to be yourself. People have been forced to exist between the narrow parameters of gender labels for centuries and were not allowed to be who they really are. I think that the growth surrounding gender non-conformity takes place within the LGBTQI+ community itself. So keep looking for each other, talk about everything and support each other.”

Alex Kain


Foto’s door © Feargal Agard
Founder of Humans of Film Amsterdam
https://humansoffilmamsterdam.com/


In samenwerking met Feargal Agard – founder van Humans of Film Amsterdam – presenteren we LGBTQ Humans of Amsterdam, – een serie LHBT+ ‘portretverhalen’ 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.