Elf inzendingen strijden in finale COC Songfestival 2019 in Weert

Tijdens de grote finale van het COC Songfestival 2019 strijden elf inzendingen om de meeste ‘douze’ points. Het is de 25ste editie van deze ‘regenboogliedjes’ wedstrijd die op zaterdag 9 november a.s. wordt georganiseerd in het Munttheater in Weert. De vakjury is inmiddels bekend en de kaartverkoop gestart.

COC Limburg

Na de overwinning van COC Limburg vorig jaar, door Floortje Hover met haar lied ‘Isabelle’, is dit jaar de grote finale van het COC Songfestival in het Munttheater van regenboogstad Weert. Tijdens de zilveren editie van deze ‘regenboogliedjes’ wedstrijd strijden elf inzendingen om de overwinning. De inzendingen zijn allen vertegenwoordigers van diverse COC-verenigingen of andere organisaties uit het land die zich inzetten voor seksuele- en/of genderdiversiteit.

Vakjury 

Tijdens de finale zullen de liedjes worden beoordeeld door een regiojury en een vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit een viertal prominenten: zangeres Ingrid Simons (bekend van De Toppers, televisieprogramma ‘Ik Hou van Holland’ en betrokken bij diverse inzendingen voor het Eurovisiesongfestival), presentator Jens Geerts (bekend gezicht van de zender OUTtv en verslaggever voor het Eurovisiesongfestival), radiomaker bij KRO-NCRV Hijlco Span (presenteert elke werkdag het radioprogramma Volgspot op NPO Radio 5) en topmodel Loiza Lamers (bekend als eerste transgender winnaar van ‘Holland’s Next Topmodel en deelnemer televisieprogramma Expeditie Robinson). De regiojury bestaat uit vertegenwoordigers van de deelnemende COC-verenigingen of organisaties. De punten van beide jury’s bepalen de uiteindelijk winnaar van de komende editie.

Miss Patty Pam-Pam – Foto: Facebook

Presentatieduo

De avond zal worden gepresenteerd door een kleurrijk duo: Henk Hover en Miss Patty Pam-Pam. L1 tv- en radiomaker Henk Hover werkt sinds 1998 als programmamaker en muziekredacteur bij L1, de regionale publieke zender van Limburg. Hij presenteert het dagelijkse muziekprogramma Plateweg op L1 radio. Voor L1 TV presenteert hij onder meer de 11devande11de en het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Miss Patty Pam-Pam komt oorspronkelijk uit het Limburgse Amstenrade en begon daar als dragqueen en kostuumontwerper. In 2017 werd ze verkozen tot Miss Travestie Holland en inmiddels is ze een veelgevraagde entertainer in de Amsterdamse gayscene.

Afterparty door B-Sassy

Na afloop van de finale is er aansluitend een officiële afterparty in de foyer van het Munttheater tot 4.00 uur. DJ S-Sential en DJ Digna zullen vergezelt door dansers zorgen voor een spetterend feest. De afterparty wordt georganiseerd door B-Sassy, een jonge stichting die zich inzet om de acceptatie van de LHBTI+ community te bevorderen. Dit doen zij door middel van het organiseren van ‘openminded’ evenementen in het zuiden van Nederland.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is al gestart, maar er zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten kosten € 17,50 (excl. servicekosten) per stuk en dat is inclusief toegang tot de afterparty. Ga voor de online kaartverkoop en meer informatie naar www.cocsongfestival.nl of www.munttheater.nl.


In 2019 beleeft het Nationaal COC Songfestival de 25e editie. Het is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen en dat in de loop der jaren een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium heeft mogen verwelkomen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.